2015-07-11 13:56:06
Φωτογραφία για Καλοκαιρινοί... λεκέδες πάνω στα ρούχα!
Άφησε λεκέ το αντηλιακό στο μαγιό σας ή στην πετσέτα σας; Εύκολα φεύγουν! Δοκιμάστε να τους τρίψετε με σαπούνι Μασσαλίας. Αν πάλι το... ύφασμα είναι πολύ ευαίσθητο, ρίξτε λίγο ταλκ και πασπαλίστε απαλά.

Κόλλησε πίσσα στην ψάθα και στα ρούχα σας, φεύγει αν τρίψετε την επιφάνεια με λίγο νέφτι ή καθαρή βενζίνη. Αμέσως μετά όμως πλύνετε τα ρούχα.

Αν το ρούχο σας έχει λεκέ από αίμα, σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό. Βάλτε το σε χλωρίνη για μια ώρα.

Ένας συνηθισμένος λεκές του καλοκαιριού, ειδικά στα παιδικά ρούχα, είναι αυτός του παγωτού σοκολάτας. Για να τον εξαφανίσετε, τρίψτε το ύφασμα μέσα σε νερό με πολύ αλάτι. Αν ο λεκές επιμείνει, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με νερό και βορικό οξύ που θα το βρείτε στα φαρμακεία.

Αν τα ρούχα σας έχουν λεκέδες από ιδρώτα, -συνηθισμένο τους καλοκαιρινούς μήνες- προσπαθήστε να τους εξαφανίσετε με μείγμα αμμωνίας και οινοπνεύματος.


Είστε στο κάμπινγκ και το γρασίδι σας «χάρισε» ένα μεγάλο λεκέ πάνω στο παντελόνι σας. Τρίψτε τον μαλακά με άσπρο οινόπνευμα και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, πλύντε το κανονικά. Αν από την άλλη το ύφασμα είναι ευαίσθητο, μουλιάστε το σε κρύο νερό και πλύντε το με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό. Έπειτα ξεπλύντε με κρύο νερό στο οποίο θα πρέπει να προσθέσετε λίγο οξυζενέ. Τέλος ξεπλύντε ξανά με κρύο νερό και λίγο ξύδι.

Για λεκέδες από λάσπη κάντε αυτό, ξύστε ή βουρτσίστε πρώτα την επιφανειακή λάσπη και μετά πλύντε στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία με την απαραίτητη δοσολογία απορρυπαντικού.

Για λεκέδες από σκουριά, που συνήθως προκαλούν τα σύνεργα του κάμπινγκ, καθαρίστε με μερικές σταγόνες λεμόνι πάνω στον λεκέ και τρίψτε το για λίγο πριν το πλύσιμο.

Φρούτα όπως είναι το βύσσινο και η φράουλα, καθαρίζουν με λίγο οινόπνευμα και για τα πιο ευαίσθητα ρούχα με λευκό ξύδι.

Για τους λεκέδες από το μακιγιάζ πάνω στα ρούχα σας, η λύση κρύβεται στο υγρό ντεμακιγιάζ. Βάλτε λίγο πάνω στο λεκέ, τρίψτε το ελαφρά, και μετά πλύντε το ρούχο κανονικά. Αν δεν έχετε μη λιπαρό υγρό ντεμακιγιάζ, τότε τρίψτε ελαφρά λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω στο λεκέ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ