2015-07-11 17:51:06
Φωτογραφία για Με πιστωτική κάρτα το 70% των αγορών στην Πάτρα
Τα μέτρα περιορισμού στο τραπεζικό σύστημα έχουν βυθίσει κατά γενική ομολογία τον τζίρο στην τοπική αγορά, όμως υπάρχουν ακόμα... ορισμένοι τομείς, όπου αυτές τις ημέρες παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο της αύξησης της κατανάλωσης.

Επιχειρηματίες αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στον φόβο που έχει καταβάλει κάποιους καταθέτες από ενδεχόμενο Grexit με επιστροφή στη δραχμή και παράλληλο «κούρεμα» αποταμιεύσεων. Κατά συνέπεια κάποιοι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες για να αγοράσουν προϊόντα στα οποία πιστεύουν ότι δεν θα έχουν πρόσβαση, εάν επαληθευτεί το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα. Ετσι αυτές τις ημέρες παρατηρείται κίνηση καταναλωτών κυρίως σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και προϊόντων τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πατρινής επιχείρησης ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών Φώτη Δούβρη, στη συγκεκριμένη αγορά, το κλείσιμο των τραπεζών δεν ανέκοψε προς το παρόν την κατανάλωση. Αντιθέτως, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει αύξηση τζίρου, αλλά και ραγδαία αύξηση της χρήσης καρτών από το 30% στο 70%.


Σύμφωνα με τον κ. Δούβρη, πολλοί σπεύδουν να ρευστοποιήσουν μέρος των καταθέσεών τους με πιστωτική κάρτα, αγοράζοντας οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ομολόγησε ότι του έκανε εντύπωση ότι πολλοί αγοράζουν τηλεοράσεις 55 - 60 ιντσών. Ανέφερε, για παράδειγμα, ότι πελάτης του πρόκειται να κάνει ανακαίνιση του σπιτιού του τον Σεπτέμβριο και αγόρασε από τώρα όλη την οικοσκευή για να προλάβει πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις στην οικονομία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ