2015-07-11 18:26:05
Φωτογραφία για Δειλία ή Εμπαιγμός;
Αγαπητό tromaktiko,

251 ΝΑΙ, 32 ΟΧΙ, 8 ΠΑΡΩΝ, 9 ΑΠΟΝΤΕΣ

Μ΄αυτό το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή τελείωσαν τα πάντα Εξ μήνες αγωνία, εξ μήνες άγχος, έξ μήνες αναμονή, εξ μήνες φόβος και τρόμος για το μέλλον της Ελλάδας, για το μέλλον των παιδιών μας. 25 Γενάρη: Εκλογές για ανάδειξη μιας άλλης κυβέρνησης που θα έφερνε το φως στην Ελλάδα, παραμερίζοντας το σκότος, που θα έφερνε νέα ζωή απομακρύνοντας τον θάνατο δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, που θα χάριζε την ελπίδα εξαφανίζοντας την υπάρχουσα μέχρι τότε απελπισία στο λαό.

26 Γεννάρη: Χαρές, γλέντια, αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών προς πραγματοποίηση των πολύ καλών υποσχέσεων από τη νέα κυβέρνηση προς τον ταπεινωμένο και οικονομικά εξαθλιωμένο Ελληνικό λαό, για ένα καλύτερο αύριο.

Υποσχέσεις πολλές για αλλαγή του υπάρχοντος συστήματος. Μειώσεις μισθών και συντάξεων τέλος, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του αφορολόγητου ποσού των 12000 ευρώ, χορήγηση 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, το ημερομίσθιο στα 751 ευρώ, μειώσεις φόρων στο εισόδημα και όλα αυτά θα καλύπτονταν επιβαρύνοντας με φόρους στους πλουσίους κ.λ.π.


΄Ολο αυτό το χρονικό διάστημα συζητήσεις επί συζητήσεων, συμβούλια, διασκέψεις, μεταβάσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, τηλεδιασκέψεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες και ξανά πάλι από την αρχή για τα ίδια και τα ίδια….Καθημερινές εξαγγελίες για υπογραφή της περιβόητης συμφωνίας με πολύ καλούς και ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα….. Ετοιμάζεται η συμφωνία….Καθαρογράφεται….στο τέλος της άλλης εβδομάδας υπογράφεται…..Εν τω μεταξύ αρχίζει η υποχώρηση εκ μέρους της Ελλάδας σε πολλές υποσχεθείσες παροχές.

Αποτέλεσμα άκαρπο, αρχίζει να διαφαίνεται η απογοήτευση ξανά στον Ελληνικό λαό, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση έχει μπλοκαρισθεί και προβαίνει σε σπασμωδικές ενέργειες και κινήσεις, διότι αισθάνεται αιχμαλωτισμένη έναντι των υποσχέσεών της προς τον λαό και θέλει να βρει διέξοδο για να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει, είναι μακρυά από κάθε κίνηση της κυβέρνησης, διότι διαφωνεί με το πρόγραμμά της. Παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων και περιμένει την αποτυχία της κυβέρνησης με την ελπίδα η χώρα να συρθεί σε νέες εκλογές για αλλαγή κυβέρνησης. Το αδιέξοδο συνεχίζεται και μεγαλώνει καθημερινά.

5η Ιουλίου: Δημοψήφισμα στην Ελλάδα με ένα ΟΧΙ, ότι δεν συμφωνώ με τα μέτρα των Θεσμών, διότι είναι δυσβάστακα ή με ένα ΝΑΙ, ότι συμφωνώ. Η αντιπολίτευση το ΝΑΙ και το ΟΧΙ το ερμηνεύει στο λαό διαφορετικά. Το ΝΑΙ σημαίνει μένουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ και το ΟΧΙ σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Τα κόμματα δίχασαν το λαό και άρχισαν απανωτές συγκεντρώσεις στην Αθήνα τη μια μέρα οι υποστηρικτές του ΝΑΙ και την άλλη μέρα οι υποστηρικτές του ΟΧΙ. Αποτέλεσμα δημοψηφίσματος 61,31% υπέρ του ΟΧΙ. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας που συνεχώς παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και περίμεναν με αγωνία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλάζουν τώρα γραμμή πλεύσης και απαιτούν πιο βαριά μέτρα, από εκείνα που ζητούσαν προ του δημοψηφίσματος, προκειμένου να υπογραφεί συμφωνία και με όρους τακτής προθεσμίας, διαφορετικά οδηγούν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται μέσα στον ωκεανό και παλεύει με τα άγρια κύματα να σωθεί, φέρνοντας στη βουλή για ψήφιση τα οδυνηρά μέτρα των “φιλων μας” ευρωπαίων.

10η Ιουλίου ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής. Τα μέτρα ψηφίζονται από 251 βουλευτές, 32 τόλμησαν και είπαν ΟΧΙ σ΄αυτά τα μέτρα, 8 φώναξαν τη βλακώδη λέξη παρών, που συνηθίζεται να φωνάζουν κάποιοι όταν θέλουν να αποφύγουν καθαρή απάντηση σε μια ψηφοφορία και 9 βουλευτές απόντες, για να μη λάβουν μέρος στη ψηφοφορία, δειλία ενώπιον του εχθρού θα μπορούσε να το ερμηνεύσει κανείς.

Στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή ψηφοφορία επέφερε ρήγμα από 17 βουλευτές που δεν συντάχθηκαν με την πρόταση της.

Αυτό πλέον τώρα είναι ένα αγκάθι για τον Αλέξη Τσίπρα και για το κόμμα του. Δικό του το πρόβλημα.

Τώρα μετά την ψήφιση των μέτρων, που βαδίζει η χώρα; Στο χάος και στην καταστροφή. Ξανά απογοήτευση, ξανά σκοτάδι, ξανά πείνα, ξανά δυστυχία, ξανά αυτοκτονίες συμπατριωτών μας.

Την Κυριακή που τελειώνει το τηλεσίγραφο της Μέρκελ, του Σόϊμπλε, του Γιούνκερ κλπ, πέφτουν οι υπογραφές για τα νέα μέτρα που αποδέχεται μοιραίως η Ελλάδα. Είναι πλέον οριστικό ότι η χώρα εισέρχεται στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ με υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, από τον αριστερό πολιτικό με τις πολλές κουλτούρες, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που πονούσε ο ίδιος για τα χάλια των φτωχών και αδυνάτων, για τον οικονομικό αφανισμό των ανέργων, των συνταξιούχων και των εργατών. Αυτός είναι που με τον πλατωνικό του λόγο στη Θεσσαλονίκη έταξε λαγούς με πετραχήλια. Μοίραζε ψεύτικες ελπίδες σε όσους τον πίστεψαν και τον περίμεναν σαν Μεσσία, για να βγάλει τη χώρα από τη καταστροφή. Ποιος τάχα περίμενε ότι ο Τσίπρας θα φέρει κι αυτός ένα Μνημόνιο για να συνεχισθεί ο όλεθρος και η καταστροφή της Ελλάδας; Σε τι διαφέρει λοιπόν ο Τσίπρας από τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο και τον Σαμαρά; Γιατί κατέφυγε σε δημοψήφισμα και κατασπαταλήθηκε χρόνος άκαρπος και ξοδεύθηκε και χρήμα και τέτοια οικονομική κατάσταση; Γιατί δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό σε ποιες ενέργειες θα κατέφευγε σε περίπτωση που οι θεσμοί θα αγνοούσαν την υπερψήφιση του ΟΧΙ; Είχε κρυφό σχέδιο άραγε για μια ρήξη; Ποιος ήταν και ποιος είναι ο σκοπός της διακυβέρνησής του, αφού ήθελε να βρίσκεται απέναντι από τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ; Ποια απάντηση θα δώσει στον Ελληνικό λαό, υπογράφοντας το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

Ποια τέλος πάντων είναι η επίσημη στάση του, δειλία που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει εκείνα που υποσχέθηκε, αν τα πίστευε ειλικρινά, βάζοντάς του οι ευρωπαίοι τα δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι, ή εμπαιγμός προς ένα λαό που θαλασσοδέρνονταν μέσα στο πέλαγος και ζητούσε απελπισμένα ένα χέρι βοήθειας και τον πίστεψε, τον ψήφισε, τον έκανε πρωθυπουργό και του έδωσε και τη δύναμη για δεύτερη φορά μέσα σε εξ μήνες με ένα δυνατό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα; Η ιστορία θα τον κρίνει, όπως και τους άλλους…….

Τελειώνοντας δανείζομαι τα λόγια του ποιητή Διονυσίου Σολωμού “Οι ΄Ελληνες είναι ένας λαός δυστυχισμένος, καλός κι αγαπημένος, πάντοτε ευκολόπιστος και πάντα προδομένος.

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο ΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ