2015-07-12 22:00:13
Φωτογραφία για Απόδοση τιμής από το ΚΚΕ στους εκτελεσθέντες αγωνιστές στην Τρίπολη [video]
Μεγάλη εκδήλωση για να τιμήσουν τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές, μαχητές του ΔΣΕ και άλλους αγωνιστές που καταδικάστηκαν από το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης την περίοδο 1947 έως 1949 πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην Τρίπολη.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου στον χώρο των εκτελέσεων στον Αϊ-Θανάση πίσω από τις φυλακές βρέθηκαν Κεντρικές Επιτροπές του ΚΚΕ και Οργανώσεις της ΚΝΕ από ολόκληρη την Ελλάδα για να αποδώσουν φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούσαν το μεσημέρι της Κυριακής.

Την εκδήλωση καλωσόρισε η Γραμματέας ΤΕ Αρκαδίας κυρία Παναγιώτα Πανούση η οποία και κάλεσε για ακόμα μία φορά αυτούς που έχουν στοιχεία ή έχουν υλικό από την εποχή, να έλθουν σε επαφή με τις κατά τόπους οργανώσεις του Κόμματος.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε για ιστορική αλήθεια και για τους αλύγιστους ήρωες της ταξικής πάλης
. Ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε επίσης στο χρέος που έχει ο Ελληνικός λαός «να αποτίει φόρο τιμής στον ανθό, σε ότι καλύτερο είχε γεννήσει η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε ό,τι καλύτερο είχε γεννήσει το ΚΚΕ» και ανέδειξε την περίοδο της ΕΑΜικής αντίστασης και αργότερα στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης του ΔΣΕ στη χώρα, όπου συγκρούονταν δύο κόσμοι.

Στον χώρο έχει  ανεγερθεί μνημείο, του οποίου τα αποκαλυπτήρια έγιναν λίγο μετά την αναφώνηση των ονόματα των 258 εκτελεσθέντων.

Σημειωτέον ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 2.000 άτομα, τα οποία έφτασαν με περίπου 100 λεωφορεία, διότι έλαβε χώρα παράλληλα με το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ το Ναύπλιο.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ