2015-07-12 22:23:10
Φωτογραφία για Το πρώτο 3D-printed ρομπότ που πηδάει σαν βάτραχος [video]
Το «σώμα» του έχει εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Είναι σκληρό στο εσωτερικό του, αλλά μαλακό στο εξωτερικό του, όπως ακριβώς ενός ζώου Έχει την ικανότητα να κάνει δεκάδες απανωτά άλματα σαν βάτραχος και να κινείται αυτόνομα με διαδοχικές εκρήξεις, χάρη στην καύση ενός μίγματος αερίων βουτάνιου και οξυγόνου.

Ο λόγος για το πρώτο 3D-printed ρομπότ που πηδάει σαν βάτραχος!

Η εφεύρεση αυτή ανήκει σε επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Μάικλ Τόλι, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο και τον καθηγητή Ρόμπερτ Γουντ της Σχολής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Όπως εξήγησαν: «Ο συνδυασμός μαλακών και άκαμπτων υλικών θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς γρήγορων και ευκίνητων ρομπότ, που θα είναι πιο γερά και ταυτόχρονα πιο ικανά να προσαρμοσθούν στο περιβάλλον τους, καθώς και να δουλεύουν με ασφάλεια δίπλα-δίπλα με τους ανθρώπους».


Την ιδέα να ανακατέψουν στο σώμα του ρομπότ τόσο σκληρά, όσο και μαλακά υλικά την εμπνεύστηκαν από τη φύση. Το μη ανθρωπόμορφο σώμα του ρομπότ έχει μια δομή που ξεκινά από την ευκαμψία του καουτσούκ στο εξωτερικό, γεγονός που επιτρέπει στο ρομπότ να μην παθαίνει ζημιές όταν χοροπηδά σαν μπάλα στον αέρα, και φθάνει έως την πλήρη ακαμψία του σκελετού στο εσωτερικό του.

Το ρομπότ έχει τρία πόδια και μπορεί να πηδά στον αέρα σε ύψος έως 75 εκατοστών, ενώ μπορεί να πέσει από ακόμη μεγαλύτερο ύψος χωρίς να πάθει κάποια ζημιά, χάρη στο μαλακό σώμα – περίβλημά του.

Παρόμοια ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε περιοχές φυσικών καταστροφών στη Γη ή για την εξερεύνηση άλλων πλανητών, όπου χάρη στην ελάχιστη έως και μηδενική βαρύτητα θα μπορούσαν να κάνουν τρομερά άλματα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science«.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ