2015-07-14 15:59:01
Φωτογραφία για «ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ Ο ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ»
Τόσα χρόνια αποτελεί το μοντέλο των επιτυχιών και δεν γίνεται να αλλάξει. Ο Ολυμπιακός βασίζεται στους Έλληνες παίκτες του και κάθε χρόνο προχωράει σε μία κίνηση ανανέωσης με έναν… πιτσιρικά να ενσωματώνεται στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ο πρώτος για φέτος είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο νεαρός γκαρντ έκανε φέτος το… ξεπέταγμά του στον Κολοσσό Ρόδου, όμως τις πραγματικές του δυνατότητες της έδειξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 στην Κρήτη, όπου ήταν από τους πρωταγωνιστές της «γαλανόλευκης» ομάδας που κατέκτησε την τέταρτη θέση του τουρνουά.

Δυο άνθρωποι που τον έζησαν για τα καλά φέτος στο νησί των Δωδεκανήσων μίλησαν στον "Γαύρο".

Ο λόγος για τους Σωτήρη Μανωλόπουλο και Άγγελο Τσιάμη, με τους οποίους ο Τολιόπουλος αγωνίστηκε στον Κολοσσό φέτος και μπορούν με ευκολία να αναλύσουν και το ταλέντο του αλλά και τον χαρακτήρα του.

«ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ»


Οι δύο τους εκτός από την Ρόδο, είχα βρεθεί συμπαίκτες και στην Χαλκίδα. Εκεί ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είχε αγωνιστεί μαζί με τον Βασίλη Τολιόπουλο και φέτος ηταν η δεύτερη χρονιά που τον είχε συμπαίκτη του.

Όταν άκουσε το όνομα του και τον λόγο που κλήθηκε αυτόματα τόνισε ότι «Είναι ένα παιδί που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μπασκετικό του θράσος θα έλεγα.Σαν πλέι μέικερ μπορεί να σκοράρει μπορεί να απειλήσει και να πασάρει μετά το πικ εν ρολ και πιστεύω ότι αυτό θα το βελτιώσει έχοντας δίπλα του τον Βασίλη Σπανούλη».

Αυτά για τα θετικά του νεαρού γκαρντ, με τον φόργουορντ του Κολοσσού να τονίζει για το τι πρέπει να βελτιώσει λέγοντας πως «Εννοείται όμως πως έχει κάποιες αδυναμίες όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Όπως η σωματοδομή του, αλλά και η ωριμότητα στο παιχνίδι του αναφορικά με το πότε θα κοντρολάρει το ρυθμό και πότε θα τρέξει την ομάδα. Αυτά όμως είναι κάτι που με τον καιρό είμαι σίγουρος πως θα έρθουν.

Το θέμα για αυτόν είναι όμως πλέον όσες ευκαιρίες πάρει στον Ολυμπιακό να μπορέσει ο ίδιος να τις εκμεταλλευτεί».

Ο Ολυμπιακός ως γνωστόν είναι μία οικογένεια και ο Μανωλόπουλος επ αυτού είπε πως «Πιστεύω ότι θα κολλήσει με τον χαρακτήρα της ομάδας γιατί είναι ένα πολύ καλό παιδί. Έχει δώσει δείγματα ότι θέλει να βελτιώνεται και προσπαθεί οπότε θα ταιριάξει και στην φιλοσοφία που υπάρχει και στον Ολυμπιακό».

Ενώ έκλεισε αναφορικά με την εξέλιξή του ότι «Εγώ επειδή ήμουν συμπαίκτης δύο χρόνια μαζί του, όχι μόνο στον Κολοσσό αλλά και στην Χαλκίδα με τον Ίκαρο το κύριο του χαρακτηριστικό λοιπόν είναι το μπασκετικό του θράσος. Όσες ευκαιρίες πήρε τις εκμεταλλεύτηκε, δεν φοβάται να μπει δυνατά στο παιχνίδι, δεν φοβάται να παίξει, να κρατήσει την μπάλα. Και παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε την ικανότητα να κοντρολάρει τους υπόλοιπους τέσσερις που είχε μαζί του και να τους καθοδηγήσει σε αυτό που θέλει ο προπονητής του.Έχει μία ηγετική προσωπικότητα. Ξέρουμε όλοι ότι οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι πάντα πολύ υψηλοί και είναι δύσκολο για έναν 20χρονο να παίξει στο ανώτατο επίπεδο, αλλά και μόνο με την προοπτική που τον πήρε ο Ολυμπιακός και μόνο με την προπόνηση που θα κάνει στο ανώτατο επίπεδο της Ευρώπης ελπίζω να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

«ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ»

Ηταν ίσως από τους ανθρώπους που χάρηκε περισσότερο στο άκουσμα της είδησης ότι ο Τολιόπουλος έκλεισε στον Θρύλο. Ο λόγος για τον Άγγελο Τσάμη, που νιώθει δικαιωμένος που ο νεαρός γκαρντ από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Πειραιά.

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ καλή κίνηση. Πήρε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας στην θέση του πλέι μέικερ» τόνισε αρχικά ο Τσάμης  για να συνεχίσει 

«Νομίζω ότι με την δουλειά του θα μπορέσει να καταξιωθεί και γιατί όχι να παίξει και στην ομάδα. Φέτος στον Κολοσσό εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που πήρε. Θεωρώ ότι τον βοήθησε πολύ η ομάδα το κλίμα.

Χάρηκα πάρα πολύ που τα κατάφερε, γαιτί αυτή είναι μία μεγάλη μεταγραφή και για αυτόν και για την οικογένειά του και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα. Να έχει υγεία και όλα καλά θα πάνε».

Όλους ενδιαφέρει να μάθουν τα… κρυμμένα μυστικά του Τολιόπουλου. Τι μπορεί να κάνει στο παρκέ και πως μπορεί ο Ολυμπιακός να βγει κερδισμένος για την επένδυσή του στο πρόσωπό του.

Ο Άγγελος Τσάμης σχολίασε πως «Έχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι και το τρίποντο. Παρόλ αυτά πρέπει να δουλέψει περισσότερο στην θέση του πλέι μέικερ γιατί δεν είναι καθαρός πλέι μέικερ ακόμα. Νομίζω ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έκανε καλό πρωτάθλημα με την Εθνική στο Παγκόσμιο. Έδειξε θετικά πράγματα για αυτό ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό του».

Ποια είναι η άποψη του έμπειρου γκαρντ αναφορικά με το Τολιόπουλο και τον τρόπο που μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες «Θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν τα παρατάει εύκολα, είναι μαχητής και φυσικά έχει ένα στόχο και ένα όνειρο το οποίο θα το κυνηγήσει. Είναι και στην κατάλληλη ηλικία εξάλλου για να τα καταφέρει».

Τέλος, ο Τσάμης σχολίασε για το νεαρό γκαρντ με τον οποίο πέρασαν φέτος μία άκρως πετυχημένη σεζόν στη Ρόδο ότι «Χρειάζεται οπωσδήποτε δουλειά και τύχη. Και πάνω από όλα υγεία. Νομίζω εν καιρώ θα μπορέσει να δείξει τις ικανότητές του. Πιστεύω ότι δεν θα τα παρατήσει. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει την θέση του μέσα στην ομάδα και νομίζω ότι με το χρόνο θα τα καταφέρει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ