2015-07-14 21:05:13
Φωτογραφία για Τελικά ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ο Τσίπρας;
Ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να παραμείνει στο «τιμόνι» του Μαξίμου, τονίζουν κυβερνητικές πήγες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη και σε κάθε περίπτωση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που μπορεί να γίνει και την Πέμπτη το πρωί.

Πέρα από τις αποχωρήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, που θεωρούνται δεδομένες, στον ανασχηματισμό θα υπάρχουν εσωτερικές μετακινήσεις υπουργών, καινούργια πρόσωπα ακόμα και μη κοινοβουλευτικά στελέχη, που είναι κοντά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στους υπουργούς που φέρεται να παραιτούνται βρίσκεται και ο Θοδωρής Δρίτσας, καθώς διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ γίνεται προσπάθεια να μεταπεισθεί η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να φύγει από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών.


Αυτή την ώρα συνεδριάζουν στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν τα μέλη της θα τηρήσουν ενιαία στάση παραιτούμενοι από το βουλευτικό αξίωμα, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι δεν βρίσκονται εκτός κομματικής γραμμής, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ξεφύγει από τις γραμμές του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν θα προεδρεύσει στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση των μέτρων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει εκφράσει στο Μέγαρο Μάξιμου τη θέλησή της να παραιτηθεί, ενώ δεν έχει επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Από το Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν την αυριανή τοποθέτησή της στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πάντως, επίκειται μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμός, που δεν θα περιλαμβάνει μόνο «αντάρτες» της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ