2012-05-06 18:53:27
Φωτογραφία για Δημοσίευμα της Sunday Times που αφορά φορολογία με αναφορά στην Κύπρο
Η εφημερίδα "Σάντεϊ Τάιμς», σε σημερινό εκτενές ρεπορτάζ, αποκαλύπτει ότι η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, Actis Fund, η οποία με κυβερνητική υποστήριξη 'βοηθά τους πτωχότερους του κόσμου' έχει αναλάβει την επένδυση κυβερνητικής χορηγίας ύψους 860 εκ. στερλινών σε επιχειρηματικά έργα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και προωθεί σχέδιο σε συνεργασία με τον οίκο Λογιστών Price Waterhouse Coopers για μείωση της καταβολής φόρων στο μισό, με την ίδρυση εταιρειών με έδρα την Κύπρο. Το σχέδιο με την ονομασία, Project Copper, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ευνοεί την Κύπρο επειδή ως κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να αποβεί βοηθητικό για τις εταιρείες να αποφύγουν απαγορευτική νομοθεσία του ΗΒ για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προβλέπεται ότι θα μειώσει την καταβολή φόρων κατά 15 εκ. στερλίνες, προωθείται η σύσταση ενός νέου Ταμείου, Actis 4, τα κέρδη του οποίου θα διοχετεύονται σε μια άλλη εταιρεία την, Cyprus Reservoir Company. Στη συνέχεια τα χρήματα θα διοχετεύονταν σε άλλες 12 εταιρείες με έδρα την Κύπρο. Ωστόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι επικρίνουν το σχέδιο ως πρόκληση εναντίον του υπουργού οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος έχει δεσμευθεί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Προσόδων βρετανικής Βουλής Μάργκαρετ Χοτζ δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο ότι κέρδη μιας εταιρείας που υποστηρίζεται με χρήματα του δημοσίου να φεύγουν στο εξωτερικό και ζήτησε όπως το τμήμα Φόρου Εισοδήματος παρέμβει και μπλοκάρει το σχέδιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ