2015-07-14 23:28:42
Φωτογραφία για Τσίπρας για τράπεζες: Κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις των πολιτών - Θα αργήσουν να αρθούν τα capital controls
Τα 25 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι υπέρ αρκετά. Εγώ πιστεύω ότι θα χρειαστούν 10-15 Οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις των πολιτών" είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις τράπεζες.

Όσον αφορά τα capital controls, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε: "Θα αργήσουν να φύγουν. Γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος οι καταθέτες να μην έχουν ξεπεράσει το φόβο και να σηκώσουν μαζικά τις καταθέσεις τους. Βέβαια καλύπτουμε αυτόν τον κίνδυνο με την ανακεφαλαιοποίηση που είναι αρκετά μεγάλη".

Όσον αφορά για το πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία: "Ναι, μπορεί να πάρει ένα μήνα. Ωστόσο, η ΕΚΤ θα κινητοποιηθεί μετά την ψήφιση των ν/σ για αύξηση του ELA, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα".

Για τις Ευρωπαϊκές χώρες που πίεζαν να μη δοθούν χρήματα: "Ολλανδοί και Φινλανδοί έλεγαν "ούτε 1 ευρώ φρέσκο χρήμα" στην Ελλάδα. Και τελικά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το ποσό των 88 δις ευρώ".

Όσον αφορά την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι ακούγονται πολλά που δεν ισχύουν: «Διαβάζονται και γράφονται πολλά. Η σχέση μου με τα πρόσωπα που εχω πορευτει, και η εμπιστοσύνη μου, δεν αλλάζει,. Ο καθένας με θεσμική ευθύνη αναλαμβάνει πώς θα χειριστεί την ευθύνη που έχει. Είμαι πρωθυπουργός, δεν λειτουργώ μόνος μου».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ