2012-05-06 19:08:05
Φωτογραφία για Τα ευτράπελα της εκλογικής διαδικασίας
Μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την - κατά τ'άλλα ομαλή - εκλογική διαδικασία, κυρίως σε εκλογικά κέντρα της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι στο Πετρωτό Τρικάλων αποφάσισαν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του τετραθέσιου σχολείου τους σε διθέσιο. Στο Ροποτό Τρικάλων οι κάλπες θα στηθούν στο καφενείο καθώς στο σχολείο υπάρχει πρόβλημα στατικότητας.

Στους Λιαπάδες Κέρκυρας οι κάτοικοι που αντιδρούν στην απόφαση του υπ. Παιδείας να καταργήσει το γυμνάσιό τους θα προχωρήσουν απο τις 09.00 σε τρίωρη κατάληψη των εκλογικών τμημάτων. Στον Αη Στράτη οι κάτοικοι αντιδρούν για τα ακτοπλοικά δρομολόγια και πιθανότατα θα απέχουν απο τη διαδικασία.

Προβλήματα και στην Κρήτη όπου σε πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, δεν προσήλθε ούτε ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής!

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που προσήλθαν επικοινώνησαν με το Πρωτοδικείο όπου τους απάντησαν ότι μπορούν και μόνοι τους να διενεργήσουν τη διαδικασία όμως έχουν και τη δυνατότητα να... κρατήσουν τους πρώτους εκλογείς για να τους βοηθήσουν!


Σε πολλά από τα 223 εκλογικά κέντρα της Π.Ε. Ξάνθης είτε δεν εμφανίστηκαν καθόλου τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αναγκάζοντάς τα να λειτουργούν μόνο με τους γραμματείς, είτε εμφανίστηκαν ένα με δύο άτομα. Μέχρι στιγμής το 70-75% των εκλογικών κέντρων λειτουργεί κανονικά.

Στη Μεσσηνία και την Αρκαδία, σε πολλά τμήματα δεν παρουσιάστηκε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ενώ στην Αργολίδα προβλήματα παρουσιάστηκαν μόνο σε τρία-τέσσερα εκλογικά τμήματα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1.565 εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στις θέσεις τους, αλλά καταγράφονται αρκετές απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Το μόνο πρόβλημα υπήρξε στο 357 εκλογικό τμήμα της Ηλείας, στον Πύργο, όπου δεν υπήρχε κάλπη. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες είναι ζήτημα χρόνου η αποστολή της κάλπης και η έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, σε κάποιες κοινότητες της Ηλείας τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν με καθυστέρηση λίγων λεπτών.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.Όλα τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 7 το πρωί ενώ, για μία ακόμη φορά, διαπιστώθηκε πρόβλημα με τη συμμετοχή των μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Ακόμη και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα, μέσα στην πόλη της Λαμίας, προχωρούν οι εκλογές με ένα ή δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τον εκλογικό αντιπρόσωπο. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να αναζητήσουν οι αστυνομικοί μέλη των εφορευτικών επιτροπών για να συμπληρωθεί η επιτροπή και να προχωρήσει οι εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα, στο 147ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας, άνοιξε μεν η κάλπη στην ώρα της, αλλά δεν υπήρχαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Κλήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι αναζήτησαν ορισμένους απ' αυτούς που είχαν οριστεί και σε λίγη ώρα συμπληρώθηκε η εφορευτική επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι συνολικά, 9.850.000 πολίτες έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις διαδικασίες για την ανάδειξη των μελών της νέας Βουλής, εκ των οποίων οι 110.000 είναι νέοι ψηφοφόροι.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ