2015-07-15 21:20:22
Φωτογραφία για ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ... ΝΤΟΥΚΛΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο προφανώς ανέτοιμος Ολυμπιακός στο πρώτο του φετινό φιλικό προετοιμασίας από την Ντούκλα Πράγας. Τηρουμένων των αναλογιών (αυτό ήταν το 7ο φιλικό για τους αντιπάλους των ερυθρόλευκων που σε 10 μέρες αρχίζουν επίσημα ματς) οι ερυθρόλευκοι ήταν θετικοί.

Φυσικά, εννοείται, πως σε τέτοια ματς και ειδικά τόσο νωρίς το τελευταίο που μπορεί να γίνει είναι να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Εξάλλου, αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει αυτό το ματς ήταν ο Ολυμπιακός που είχε σημαντικές ευκαιρίες και σημαντικότερη όλων ένα οριζόντιο δοκάρι του Χάρα στο α’ ημίχρονο.

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Στην άμυνα τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Από τη μέση και μπροστά οι Μπουχαλάκης και Ζντιέλαρ ήταν οι αμυντικοί χαφ και μπροστά τους εναλλάσσονταν οι Τσόρι και Χάρα (πότε ήταν ο ένας 10άρι, πότε ο άλλος αριστερά και αντίστροφα). Δεξιά έπαιζε ο Φορτούνης και φουνταριστός ο Πουλίδο.


Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό άγγιξε το γκολ με αριστερό σουτ του Χάρα που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στο 35′, και μετά από μερικές υποψίες... ευκαιριών του Ολυμπιακού, ο Χάρα είχε οριζόντιο δοκάρι με σουτ και ύστερα από έξοχη συνεργασία Σαλίνο-Φορτούνη. Στο 39′ ήρθε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους, με τον Φορτούνη αυτή τη φορά, ωστόσο το δεξί συρτό σουτ του στην κλειστή γωνία αποκρούστηκε.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Λόρια πήρε τη θέση του Ρομπέρτο και οι Γιαταμπαρέ, Φουστέρ, Κολοβός των Ζντιέλαρ, Τσόρι και Χάρα. Ο Φουστέρ έπαιξε πίσω από τον Πουλίδο, ο Φορτούνης κινήθηκε δεξιά και ο Κολοβός αριστερά. Στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου ο Γιαννιώτας πήρε τη θέση του Φορτούνη, ο Λάτσι του Μπουχαλάκη και λίγο πριν από το τέλος ο Ολαϊτάν του Πουλίδο. Όσο περνούσε η ώρα το ματς έχανε σε (όποια) ποιότητα και έδειχνε προς οδεύει προς το 0-0. Στο 87′ ωστόσο μετά από διαδοχικές αδράνειες μεσαίας γραμμής και άμυνας ο Γιούρεντιτς βρέθηκε απέναντι στον Λόρια και αφού τον… άδειασε με ωραία προσποίηση πλάσαρε εύστοχα στην δεξιά του (κλειστή) γωνιά.

Κάπως έτσι το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού δεν ήταν νικηφόρο. αλλά σίγουρα ο Σίλβα έβγαλε τα πρώτα του συμπεράσματα Να θυμίσουμε ότι δεν ήταν σε θέση ν’ αγωνιστούν, πέρα από τον Μανιάτη, οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί που ενσωματώθηκαν αργότερα στην προετοιμασία όπως και οι τραυματίες Μπενίτες, Μαρτίνες και Μποτία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (α’ ημίχρονο): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Αυλωνίτης, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Φορτούνης, Χάρα, Πουλίδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (β’ ημίχρονο): Λόρια, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μπουχαλάκης (66′ Λάτσι), Γιαταμπαρέ, Φουστέρ, Κολοβός, Φορτούνης (63′ Γιαννιώτας), Πουλίδο (Ολαϊτάν).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ