2015-07-16 16:01:31
Φωτογραφία για Αχαΐα: Αναμείνατε για το ενοίκιο
Καθυστερήσεις στην καταβολή ενοικίων παρατηρούνται από ενοικιαστές εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και του παγώματος της αγοράς, λόγω των τελευταίων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων. Όπως επισημαίνει στο thebest η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή εξαιτίας των πραγματικών δυσκολιών που έχουν ανακύψει, ενώ επισημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ενοικιαστές χρησιμοποιούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως πρόσχημα.

Την ίδια ώα έχουν παγώσει διαδικασίες εξώσεων όπως αναφέρει, ενώ την ίδια ώρα οι συνεπείς ενοικιαστές προσπαθούν να βρουν εναλλακτική καταβάλλοντας με καθυστέρηση τμηματικά το ενοίκιο.

Από την άλλη πλευρά λόγω των εξελίξεων δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την αναζήτηση φοιτητικές στέγης στην Πάτρα, παρά το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών καταγραφόταν μια μικρή έστω κινητικότητα.


«Οι περισσότεροι είναι σε αναμονή και το ενδιαφέρον για αναζήτηση σπιτιού περιορίζεται περισσότερο. Δεν ξέρουν καν αν θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά του ς για σπουδές».

Παράλληλα η κ. Αθανασιάση εκφράζει τον προβληματισμό της για την αύξηση στη φορολογία του ενοικίου, που περιλαμβάνεται στα νέα μέτρα, με την έννοια ότι είναι πολύ δύσκολη η είσπραξή τους. Όπως εξηγεί η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας «δεν είμαστε αντίθετοι στο να πληρώσουμε και να βοηθήσουμε αλλά υπάρχει μεγάλη δυσκολία. Ιδιοκτήτης μπορεί να είναι σήμερα κι ένας άνεργος ή ένας επιχειρηματίας που θα χρειαστεί να προκαταβάλει τον φόρο στο 100%».

Ελευθερία Μακρυγένη
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ