2015-07-16 18:39:46
Φωτογραφία για Ο ΕΟΠΥΥ ανοίγει λίγο την στρόφιγγα την επόμενη εβδομάδα - πληρώνει Νοσοκομεία - ΠΕΔΥ- φάρμακα
Χρήματα δεν υπάρχουν αλλά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται ότι εξασφάλισε κάποια κονδύλια για να ανασάνουν ΕΣΥ, ΠΕΔΥ, προμηθευτές και φαρμακοποιοί της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει εντός της επόμενης εβδομάδας 40 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία όλης της χώρας για τις λειτουργικές τους ανάγκες, ενώ άλλα 43 εκατ. ευρώ έχουν πιστωθεί ήδη στους λογαριασμούς των νοσοκομείων για να αποπληρώσουν μερικές από τις οφειλές τους προς τους προμηθευτές.

Εξάλλου, 7 εκατ. ευρώ θα δοθούν στις 7 ΥΠΕ της χώρας για τις λειτουργικές ανάγκες των μονάδων του ΠΕΔΥ που ως γνωστόν έχουν περάσει στην δικαιοδοσία τους.

Αλλά κάποια χρήματα φαίνεται ότι θα λάβουν και οι φαρμακοποιοί καθώς με την ίδια απόφαση του ΕΟΠΥΥ λέγεται ότι θα πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους με το ποσό των 75 εκατ. ευρώ συνολικά για όλη την χώρα, ποσό που αντιστοιχεί σε οφειλές του 2ου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου. Επίσης ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε πληρωμές νοσηλίων προς τις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης και Τεχνητού Νεφρού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. 

Τέλος, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Υγείας "υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας επί του Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (άρθρο 17, Ν. 4332/2015), πόσο ύψους περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και των Δ.Υ.ΠΕ. δίνοντας άμεση οικονομική «ανάσα» στην αγορά".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ