2015-07-17 10:07:42
Φωτογραφία για Άγρια κόντρα στα τοπικά πολιτικά δρώμενα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Σκληρή απάντηση "μήνυμα" έστειλε νωρίτερα ο Δημοσθένης Δόγκας για το δελτίο τύπου που εξέδωσε λίγες ημέρες πριν το γραφείο του Δημάρχου. Πιο κάτω, αυτούσια η επιστολή Το παρασκήνιο κυβερνά τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης!

Δεν χρειάζεται καμία άλλη απόδειξη πλέον, από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και το οποίο επιβεβαιώνει μέχρι τελευταίας λέξης τις καταγγελίες μας για συμφωνίες πίσω από την κουρτίνα ή κάτω από το τραπέζι, με “επιφανείς επιχειρηματίες της πόλης μας”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που προεκλογικά υποτίθεται ότι “ξεσκέπασε τη διαπλοκή”, ως δήμαρχος έρχεται να γίνει ...αρχιερέας της!

Ο λόγος για μια σειρά από κρίσιμες και μεγάλες τεχνικές μελέτες που θα διαμορφώσουν τα επόμενα χρόνια με τα έργα τα οποία θα δρομολογήσουν την εικόνα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οι οποίες με προσωπικές παρασκηνιακές πρωτοβουλίες του δημάρχου ανατέθηκαν προς υλοποίηση σε άγνωστους επιχειρηματίες.


Όπως επί λέξει αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, ο Δήμαρχος “επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει την ταυτότητα των δωρητών”.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος όφειλε απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημότες της πόλης:

· Ποιοι είναι οι χορηγοί για κάθε μελέτη;

· Για ποιο λόγο παρακάμπτονται τα τοπικά μελετητικά γραφεία, απαξιώνοντας το Μητρώο Μελετητών του Δήμου;

· Σε ποιο βαθμό ο Δήμος, εκπρόσωπος του δημοσίου συμφέροντος, θα επιβάλει τις απόψεις του για τον προσανατολισμό των μελετών, όταν η ίδια η εκπόνηση της μελέτης εξαρτάται οικονομικά από άγνωστους ιδιώτες;

· Πώς διασφαλίζεται ότι ο κάθε χορηγός δεν κινείται με κίνητρα όχι αποκλειστικά δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για την ενδεχόμενη εξασφάλιση ιδίου οφέλους;

Αντί απαντήσεων, ο Δήμαρχος επέλεξε τη σιωπή.

Κύριε Δήμαρχε,

· Το γεγονός ότι ο Νόμος προβλέπει χρονοβόρες διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια, δεν μπορεί να αποτελεί αιτιολόγηση για να τον αγνοείτε και να τον παρακάμπτετε.

· Η εξοικονόμηση των όποιων πόρων δεν αποτελεί καμία δικαιολογία για να παραδώσετε τα κλειδιά της πόλης στα μεγάλα συμφέροντα, που σας κάνουν ένα “δώρο” με κρυφούς όρους και προϋποθέσεις.

Εμείς το Δούρειο Ίππο των “δωρεάν” μελετών που κρύβουν μέσα τους τα συμφέροντα που έρχονται να καταλάβουν την πόλη ΔΕΝ τον δεχόμαστε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης!

Δημοτική Βούληση

Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δημοσθένης Δόγκας
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ