2015-07-19 15:36:05
Φωτογραφία για Γιώργος Χρανιώτης: Μιλάει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει
Ο Γιώργος Χρανιώτης τα τεέυταία χρόνια ανακάλυψε πως πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα της ψωρίασης. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί παντελώς το πρόβλημά του και το αντιμετωπίζει πολύ γενναία.

Ο Γιώργος Χρανιώτης μίλησε στην eleftheriaonline και αποκάλυψε αν του φάνηκε δύσκολο που είχε λάβει μέρος σε μία καμπάνια για τα δερματικά αυτοάνοσα νοσήματα.

«Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα γενναίο από μέρους μου γιατί πάντα σκέφτομαι ότι υπάρχουν άτομα που έχουν κάνει outing για το AIDS, τον καρκίνο. Το ότι βγήκα και είπα ότι έχω ψωρίαση, μου φαίνεται, ξέρεις...».

«Θέλω να πω ότι δεν είναι από τις περιπτώσεις που αισθάνθηκα ότι ήμουνα ιδιαίτερα γενναίος ή οτιδήποτε, με έναν τρόπο κιόλας ίσως να ήθελα να το ξορκίσω. Παρόλο που θεωρώ ότι η ψωρίαση μάλλον καλό μου έχει κάνει στη ζωή μου».

Πώς του έχει αλλάξει τη ζωή αυτή η ασθένεια; «Με έχει βοηθήσει να ζω με έναν τρόπο διαφορετικό. Διαφορετικά θα έπινα περισσότερο, θα έτρωγα αλλιώς».


Παίζουν ρόλο όλα αυτά στην πάθηση; «Μα και η τροφή δεν μας επηρεάζει ψυχολογικά; Δηλαδή είναι πράγματα που υπάρχουνε μέσα μας. Δηλαδή ένας άνθρωπος που παίρνει ναρκωτικά, πίνει αλκοόλ και τρώει κρέας απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και γαλακτοκομικά, ε μάλλον ψυχικά δεν θα έχει την καλύτερη υγεία. Από αυτή την άποψη».

Όταν του έγινε η διάγνωση, προσπάθησε και άλλαξε τη ζωή του; «Νομίζω ούτε καν προσπάθησα».

Έγινε μόνο του; «Ναι, με κάποια γνώση βέβαια. Αυτή τη στιγμή ξέρω ότι δεν είναι πολύ καλό να τρώω γαλακτοκομικά προϊόντα ή να πίνω αλκοόλ. Θα φάω και γαλακτοκομικά και θα πιω και αλκοόλ, αλλά πολύ διαφορετικά. Θα φύγω για 2 μήνες για να πάω να κάνω σερφ ή να κάνω ένα ταξίδι ας πούμε και να μη δουλέψω, αυτό είναι μια επιλογή μου που δεν θέλω να με τρομάζει ούτε η κρίση, ούτε οτιδήποτε άλλο, γιατί το πιο σημαντικό για μένα είναι να είμαι υγιής. Και παράλληλα είναι πολύ συγκινητικό γιατί βλέπω ανθρώπους στο δρόμο που με πλησιάζουνε ή που με ρωτάνε στο Facebook και μου ζητούν να τους πω την εμπειρία μου».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ