2015-07-19 16:22:19
Φωτογραφία για Jazz Festival στο Αγρίνιο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά
Από το Αγρίνιο δεν λείπουν οι νέες ιδέες, από ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική, ταυτίζονται με αυτή και θέλουν το πάθος τους να το μοιραστούν και με τους άλλους, να φέρουν μουσικά ακούσματα, ίσως όχι και τόσο διαδεδομένα στην πόλη, πιο κοντά σε αυτή.

Κάπως έτσι ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια το Jazz Festival στο Αγρίνιο. Ο Αγρινιώτης μουσικός Γρηγόρης Θεοδωρίδης, που ασχολείται με την Jazz μουσική, είχε ξεκινήσει να συνδιοργανώνει live βραδιές στο Αγρίνιο με άλλους Αγρινιώτες μουσικούς. Το 2011 αποφάσισε ωστόσο ότι ίσως η… τολμηρή ιδέα ενός φεστιβάλ τζαζ να γίνει πραγματικότητα στο Αγρίνιο. Τη διοργάνωση του φεστιβάλ έχει αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια το café «Τρυποκάρυδος» που βρίσκεται «στην καρδιά» του Αγρινίου και έχει συνδέσει το όνομά του, εκτός από τον καλό καφέ και τα εξαιρετικά cocktails και με την εναλλακτική και ιδιαίτερη μουσική.

Ο ίδιος μένει στην Ολλανδία και ασκεί το επάγγελμά του εκεί, ερχόμενος σε επαφή με μουσικούς από όλο τον κόσμο, καλώντας πολλούς να συμμετάσχουν στο festival.


«Η jazz στο Αγρίνιο και στην Ελλάδα γενικά, δεν είναι και το πιο… διαδεδομένο είδος μουσικής. Έχουμε μάθει να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Νομίζω οπότε ότι είναι καλό για την πόλη και ιδίως για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα να ασχολούνται με τη μουσική, το να έχουν και αυτά τα ακούσματα. Η τζαζ έχει βέβαια ακροατήριο από όλη την ηλικιακή γκάμα», εξηγεί ο κ. Θεοδωρίδης

«Η τζαζ είναι η μουσική των μαύρων. Πλέον βέβαια παίζουν όλοι… Είναι κυρίως αυτοσχεδιαστική μουσική. Αρχικά παίζονταν κομμάτια από μιούζικαλ της τότε εποχής, τα λεγόμενα σήμερα jazz standards … Κυριαρχούν το πιάνο, το σαξόφωνο, η τρομπέτα, το κόντραμπάσο, ντράμς…», εξηγεί ο ίδιος.

Ο ίδιος θέλει, αν τα οικονομικά το επιτρέψουν, το φεστιβάλ να γίνει τριήμερο και γνωστό σε όλη την Ελλάδα. «Βέβαια και τώρα έρχεται κόσμος από τη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, απλά θα ήθελα να διευρυνθεί και ως προς τα ακούσματα ή τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Ή να γίνουν και σεμινάρια τζαζ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στο Αγρίνιο», αναφέρει.

Ο δήμος, εξηγεί ο κ. Θεοδωρίδης, βοηθάει ως προς την παραχώρηση του χώρου, ωστόσο το αίτημα για παραχώρηση ενός πιάνου από την δήμο για το φεστιβάλ, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί.

Το φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, στον χώρο του θερινού δημοτικού κινηματογράφου «Ελληνίς», με ώρα έναρξης 20:00.

Οικόνομική Ενίσχυση Φεστιβάλ: 12 ευρώ

Προπώληση 10 ευρώ

Σημείο Προπώλησης: Τρυποκάρυδος Coffee-Bar Πεζόδρομος Ηλία Ηλιού

Tο jazz festival στηρίζει επικοινωνιακά το agrinionews.gr

Το Πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ:

Petros Klampanis group with String Quartet

Petros Klampanis-bass

Spyros Manesis-piano

Kostas Anastasiadis-drums

Maria Manousaki & Dionysis Vervitsiotis-violins

Iris Louka-viola

Alexandros Botinis-cello

Grigoris Theodoridis international quartet

Felix Burg (Felician Erlenburg)-Alto Saxophone (Austria)

Thomas Maasz-Piano (Belgium)

Attila Gyárfás-Drums (Hungary)

Grigoris Theodoridis-Doublebass (Greece)

Kostas Konstantinou Quartet ‘Back to the Roots’

Δημήτρης Παπαδόπουλος – τρομπέτα

Φίλιππος Παππάς- σαξόφωνο

Σπύρος Παναγιωτόπουλος- ντράμς

Kώστας Κωνσταντίνου-κοντραμπάσο

The Mandingos

Σταυρός Μάνθος -Σαξόφωνο

Μένιος Γούναρης-Πιάνο

Χαρης Πεγιαζης-Κοντραμπάσο

Σωτήρης Ντούβας-Τύμπανα

Threesome Reunion

Feat. Pantelis Ntzialas

Menios Gounaris-piano,compositions

Makis Fengoulis-drums

Grigoris Theodoridis-bass

Special guest: Pantelis Ntzialas-guitar]

Πηγή: agrinionews
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ