2015-07-21 08:42:13
Φωτογραφία για Μέχρι τον Σεπτέμβριο η νέα εικόνα της Κάτω Αχαΐας
Στην τελευταία φάση εισέρχεται το έργος της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κάτω Αχΐας. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα έργο , το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ξεκίνησε σε επίπεδο μελέτης από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Διονύση Γκοτσούλια, "κληρονομήθηκε" στον πρώην δήμαρχο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και σήμερα ολοκληρώνεται από τη δημοτική αρχή του Χρήστου Νικολάου.

Οι εργασίες συνεχίζονται στις κεντρικές οδούς Αγίου Ιωάννου, Πατρών – Πύργου, Οιβώτα, Αράτου, 25ης Μαρτίου με την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα, καθισμάτων, σήμανσης, πινακίδων και άλλων, αν και ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται η αλλαγή στην εικόνα της πόλης. Τα παράπονα που ακούγονται και οι φωνές διαμαρτυρίας έχουν να κάνουν με τις θέσεις στάθμευσης οι οποίες τώρα με τις πεζοδρομήσεις έχουν μειωθεί. Σχετικά με αυτό το ζήτημα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος έχει ήδη τονίσει ότι ο δήμος εξετάζει τη λειτουργία δημοτικού πάρκινγκ σε χώρο 2,5 στρεμμάτων κοντά στην πόλη. Γεγονός, που ήδη έχει συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο.


Αν και οι εργασίες βρίσκονται προς το τέλος, φαίνεται ότι έχουν ήδη αρχίσει οι φθορές στα πλακάκια αλλά και τα νέα δέντρα που έχουν τοποθετηθεί. Και αυτό γιατί, ασυνείδητοι παρκάρουν πάνω στους νέους πεζόδρομους με αποτέλεσμα ήδη να έχουν προκληθεί φθορές. Σύμφωνα με τον κ. Ραυτακόπουλο, η δημοτική αρχή θα λάβει αυστηρά μέτρα ενώ ήδη ο ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου μαζί με τον κ. Ραυτακόπουλο έχουν επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, ζητώντας τη συνδρομή τους στον καθημερινό έλεγχο της κυκλοφορίας στην πόλη.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ