2015-07-21 15:45:26
Φωτογραφία για ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ ΕΝΟΨΕΙ ΦΕΝΕΡ ΚΑΙ Η... ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ!
Ο Μάρκο Σίλβα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Θέλει από τους παίκτες του να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ανά πάσα στιγμή στο γήπεδο. Και στην προπόνηση της Τρίτης πριν το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε ο Πορτογάλος τεχνικός δούλεψε μ' ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών πάνω στην αμυντική λειτουργία.

Ο Σίλβα ουσιαστικά τους έδειχνε πως πρέπει να μαρκάρουν, τι πρέπει να κάνουν σε κάθε κατάσταση που θα υπάρχει. Στάθηκε σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr".

Αυτοί ήταν:

Πως η ομάδα πρέπει να κινείται συνολικά όταν ο αντίπαλος γυρνάει την μπάλα. Ο Σίλβα ζητούσε από όλη την ομάδα να κινείται... μαεστρικά ως ένα σύνολο.

Πως θα πρέπει όλοι οι αντίπαλοι παίκτες να μαρκάρονται. «Δεν πρέπει ν' αφήνουμε κανένα αμαρκάριστο. Θα τους μαρκάρουμε όλους», έλεγε συνέχεια ο Σίλβα κι εξηγούσε στον καθέναν ξεχωριστά τι πρέπει να κάνει όταν για παράδειγμα άλλαζαν τα μαρκαρίσματα.


Πως θα πρέπει να κινείται ο μπακ. Εάν η μπάλα έβγαινε στα πλάγια σε καταστάσεις 2 εναντίον 1 ζητούσε από το έναν στόπερ να βγει να καλύψει τον μπακ, αλλά ο εκάστοτε μπακ να τρέξει να γίνει στόπερ.

Σε αυτό το σημείο υπήρξε μια μικρή ένταση με τον Σίλβα και τον Μασουακού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός το έδειχνε αυτό με τους Ομάρ και Σαλίνο και όταν γύρισε είδε τον Μασουακού να κοιτάει αλλού.

«Αρτουρ. Οταν θα μιλάω θα με κοιτάς. Το κατάλαβες;», ο Μασουάκου του απάντησε λέγοντας του ότι τον παρακολουθεί και ότι τυχαία κοίταγε αλλού. Ο Σίλβα είπε ένα «ΟΚ» και συνέχισε την προπόνηση. Η παρεξήγηση λύθηκε τελείως μετά το τέλος της προπόνησης όταν ο Πορτογάλος έπιασε τον Μασουακού και τα είπαν.

Τέλος ο Σίλβα δούλεψε και στις στημένες φάσεις στην αμυντική λειτουργία όμως. Εδινε συγκεκριμένες εντολές που πρέπει να στήνονται οι παίκτες και πως πρέπει να κινούνται γρήγορα για να βγαίνουν από την περιοχή.

Οσο για τις δοκιμές; Η πιο πιθανή 11αδα που θα κατεβάσει ο Σίλβα κόντρα στην Φενέρ θα είναι:

Ρομπέρτο, Ομάρ, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μασουακού, Κασάμι, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί, Τσόρι, Ντουρμάζ και Χάρα.

Δεδομένα θα πάρουν και χρόνο συμμετοχής οι: Καπίνο, Σαλίνο, Βούρος, Ζντιέλαρ, Πάρντο και Φορτούνης.

Τουλάχιστον με αυτούς τους 17 δούλεψε ο Σίλβα στην πρωινή προπόνηση.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ