2015-07-22 09:46:04
Φωτογραφία για Η «ΣΚΛΗΡΗ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΕΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η Ντέλια Βελκουλέσκου θα είναι η νέα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Έπειτα από δύο και πλέον χρόνια ως επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο Ρίσι Γκογιάλ θα αναλάβει άλλες ευθύνες από αυτή την εβδομάδα» επισήμανε ο εκπρόσωπος. Ο Ινδός οικονομολόγος με ειδίκευση στα δημοσιονομικά θα αντικατασταθεί από την Ντέλια Βελκουλέσκου, οικονομολόγο που «έχει εργαστεί μαζί με την ελληνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου υπήρξε επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Σλοβενία και την Κύπρο. Η νέα επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα θεωρείται έμπειρη τεχνοκράτης. Πάντως, στην Κύπρο τη θυμούνται για το «σκληρό» της πρόσωπο, ενώ την φώναζαν «Δρακουλέσκου». Σε ό,τι αφορά στα προηγούμενα προγράμματα της Ελλάδας, είχε σημαντική εμπλοκή στην κατάρτισή τους, και ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Αυτή λοιπόν είναι η Ρουμάνα, μελαχρινή με το αυστηρό καρέ, τα σκουρόχρωμα ταγέρ και τα πολύχρωμα φουλάρια, που χαμογελά πάντα με αυτοπεποίθηση στον φωτογραφικό φακό. Η ίδια παρουσιάστηκε κατά καιρούς πολύ σκληρή από τα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας σε πολλά ρερπορτάζ τους ότι «βασάνιζε» τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη κατά την παραμονή της στη Μεγαλόνησο.

ΑΜΠΕ/Γαλλικό πρακτορείο

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ