2015-07-22 13:37:34
Φωτογραφία για Κύπριοι πράκτορες: Ικανοποιητική της τουριστικής κίνησης
Την ικανοποίησή του με την τουριστική κίνηση από το εξωτερικό προς την Κύπρο εκφράζει με άρθρο του στο θερινό ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ελλήνων και Κυπρίων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ηνωμένου Βασιλείου (AGTA UK) ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νόελ Ιωσηφίδης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του.

Όπως αναφέρει, έως το τέλος Ιουνίου η κίνηση από τη Βρετανία ήταν αυξημένη κατά 14,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι επισκέψεις από τη Ρωσία ήταν μεν μειωμένες κατά 20,9%, αλλά κατά τον κ. Ιωσηφίδη ήταν μείωση μικρότερη της αναμενόμενης.

Παράλληλα η γερμανική, η σουηδική και η ισραηλινή αγορά έχουν καλή κίνηση προς την Κύπρο «Η Κύπρος σταθερά διευρύνει τη βάση των χωρών από όπου δέχεται επισκέπτες», σημειώνει ο Πρόεδρος του AGTA UK.

Ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρει πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κύπρος έχει ωφεληθεί από την άστατη κατάσταση σε ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Ελλάδα. Προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, σχολιάζοντας ότι η Κύπρος είναι ακόμα ακριβός προορισμός, ακόμα και με την πτώση της αξίας του ευρώ, καθώς και ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Τέλος, ο Νόελ Ιωσηφίδης αναφέρει πως πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί και συγκεκριμένο καθεστώς αδειών για τα χιλιάδες ιδιωτικά καταλύματα που προσφέρονται σε τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο. Επισημαίνει το παράδειγμα της Πορτογαλίας που έχει δώσει διορία στους ιδιοκτήτες αυτών των καταλυμάτων να εγγραφούν για την απόκτηση άδειας τουριστικής χρήσης, ώστε να καταβάλλουν και τον φόρο που τους αναλογεί.

 Πηγή: ΚΥΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ