2015-07-22 17:49:02
Φωτογραφία για Έξοδα Μεταθέσεως και Capital Controls
ΠΡΟΣ   :  Υπουργό Εθνικής Άμυνας                                                              Αρ.Πρωτ.100/2015

                  κ. Παναγιώτη Καμμένο                                                                   Θεσσαλονίκη, 22/07/2015

                          

ΚΟΙΝ    :   ΑΝΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ

                 Βουλευτές Κ. Μακεδονίας, ΜΜΕ

                              

ΘΕΜΑ   :   Έξοδα Μεταθέσεως και Capital Controls

ΣΧΕΤ.   :  ΠΔ 200/1993 (άρθρο 16)

                

        Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

                Οι μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ανακοινωθεί, λίγες εξ αυτών ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει και η υλοποίηση του κυρίου όγκου αυτών. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων αλλά κυρίως της απόγνωσης πολλών μελών της που μετατίθενται, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να μετακινηθούν.


                Σύμφωνα με το σχετικό, σε περίπτωση μετακίνησης στρατιωτικού, για την αντιμετώπιση των εξόδων μετάθεσης επιτρέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον μετακινούμενο στρατιωτικό προσωπικό ποσού μέχρι τα τρία τέταρτα (75%) του δικαιούμενου. Έτσι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία μετατίθενται μπορούν να αιτηθούν πριν την μετακίνηση τους για τη νέα Μονάδα να τους χορηγηθεί η προκαταβολή, για την αντιμετώπιση των εξόδων μετάθεσης (π.χ. πληρωμή των εταιρειών που θα μεταφέρουν την οικοσκευή, τυχόν προκαταβολή ενοικίων, πληρωμή εισιτηρίων μεταφορικών μέσων κλπ). Παρόλα αυτά το ποσό αυτό κατατίθεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό και λόγω των “Capital Controls” που υπάρχουν εδώ και καιρό, δεν μπορούν να εκταμιευτούν έγκαιρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα από την έλλειψη μετρητών, ειδικά σε αυτούς που πρέπει να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις και σε απομακρυσμένες περιοχές.

   Γνωρίζοντας την ευαισθησίας σας σε θέματα μέριμνας προσωπικού, παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος και αν είναι δυνατόν να δώσετε κάποια λύση.

               Η Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

       Ευμορφύλη Ασλανίδου                                         Δημήτριος Καμπουρίδης
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ