2015-07-22 22:34:59
Φωτογραφία για Νύχτα ΘΡΙΛΕΡ στη Βουλή - Τα Οχι και τα παρών μετρά ο Τσίπρας
Μακρά και με στοιχεία θρίλερ προβλέπεται απόψε η νυχτα στη Βουλή για την έγκριση της δεύτερης δόσης των προαπαιτουμένων που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το στοιχημα για την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου είναι να μην υπάρξουν πρόσθετες απώλειες σε σχέση με την πρωτη ψηφοφορία και σε κάθε περίπτωση να μην «πέσει» κάτω από τους 120 βουλευτές.

Το κλίμα ούτως ή άλλως είναι από βαρύ έως εκρηκτικό μετά και την εμπρηστικη ομιλία νωρίτερα της Ζωης Κωνσταντοπούλου, η οποία τραβά το σχοινί στον ιδιότυπο ανένδοτο που έχει ανοίξει με με το Μέγαρο Μαξίμου/

Αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέλεξε να απαντήσει απόψε στην επίθεση που εξεπελυσε χθες ο Αλεξης Τσίπρας. «Δεν χρειάζονται απειλές, ο αγωνας μας δεν είναι για τις καρέκλες» είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τρέφουν ελπίδες μεταβολής στάσης για τους έξι κυβερνητικούς βουλευτές που επέλεξαν το «παρών» κατά την πρώτη ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα


Πρόκειται για τους Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστο Καραγιαννίδη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Νίκο Μιχαλάκη, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα. Κατά πληροφορίες έχουν προσεγγιστεί από συντρόφους τους για να προσχωρήσουν στο «ναι» με επιχείρημα εκτός των άλλων ότι έχουν απαλειφθεί από το νομοσχέδιο οι διατάξεις για τους αγρότες αλλά και τις περικοπές των πρόωρων συντάξεων.

Τα Οχι

Η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Κοδέλας και ο Θανάσης Πετράκος (τοποθετούμενοι στις κοινοβουλευτικές επιτροπές) κατέστησαν σαφές ότι θα ακολουθήσουν το δρόμο της άρνησης, ενώ στο Οχι κινήθηκε και η Αγλαϊα Κυρίτση, Οχι αναμένεται και από τον Γιάνη Βαρουφάκη και βεβαίως η Ζώη Κωνσταντοπούλου

Στην ίδια γραμμή (αν και πιο ήπια) κινήθηκαν  χωρίς πάντως να προαναγγείλουν τι τελικά θα πράξουν και οι Θωμάς Κώτσιας και Θανάσης Σκούμας οι οποίοι είχαν εναντιωθεί και στην πρώτη ψηφοφορία την περασμένη Τετάρτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ