2015-07-23 12:20:43
Φωτογραφία για Άλλη μια περίπτωση αυτοκτονίας απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και με την συνδρομή του οικείου αστυνομικού τμήματος, βρέθηκε το άτομο που εκδήλωσε την πρόθεση και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 111 88, στέλνοντας e-mail στο [email protected] και  μέσω της εφαρμογής - application (ios-android) CYBERKID

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε απογευματινές ώρες προχθές (21-07-2015) ότι χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε ευθεία πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.


Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο κινητοποιήθηκε άμεσα, ξεκινώντας την διαδικασία ανεύρεσης των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διαχειρίζεται το επίμαχο προφίλ, καθώς και της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Άμεσα διενεργήθηκε επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα προέκυψε η γεωγραφική θέση του ατόμου, που είχε προβεί στην επίμαχη ανάρτηση.

Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και όπως διαπιστώθηκε, στην επίμαχη ανάρτηση είχε προβεί 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Για τον προτιθέμενο αυτόχειρα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Το προανακριτικό υλικό, που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας e-mail στο:  [email protected]

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERKID

• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ