2015-07-24 16:17:06
Φωτογραφία για Οι Έλληνες ψάχνουν σαν τρελοί εργασία στη Βρετανία
Η Ελλάδα πάσχει εδώ και καιρό από τεράστια διαρροή εγκεφάλων, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις με τα capital controls και την παραλίγο έξοδο της χώρας από το ευρώ, έχουν εκτινάξει το ρυθμό αυτού του brain drain, όπως σημειώνει το Bloomberg, H κατεύθυνση; Στα δυτικά της Ευρώπης.

Τα στοιχεία που παρέχονται από την βρετανική ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας CV-library.co.uk δείχνουν ότι οι επισκέψεις από τους Έλληνες εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ότι η επισκεψιμότητα των Ελλήνων έχει χτυπήσει ιστορικό υψηλό. Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία ποσοστά, το CV-library αναμένει πως ο μέγιστος αριθμός Ελλήνων επισκεπτών θα διπλασιαστεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το γράφημα, η ραγδαία άνοδος στην επισκεψιμότητα συνέπεσε με το κλείσιμο των τραπεζών και την ανακοίνωση capital controls. Πριν από την πρόσφατη άνοδο, οι αριθμοί επισκεπτών από την Ελλάδα και την Πορτογαλία ήταν παρόμοιοι, ενώ οι αριθμοί από την Γαλλία ήταν στο μισό των προαναφερθέντων. Τώρα, οι Έλληνες επισκέπτες είναι υπερδιπλάσιοι τον αριθμό, κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς πως ο πληθυσμός της Γαλλίας είναι εξαπλάσιος της Ελλάδας.

Το δέλεαρ είναι απλό. Το Ηνωμένο Βασίλειο επιδεικνύει ανάπτυξη, ενώ πρωτεύουσά του είναι το Λονδίνο, μία πόλη η οποία είναι συγκρίσιμη με τη Νέα Υόρκη, ιδιαίτερα στον χρηματοοικονομικό τομέα εργασίας.

Πηγή: thetoc
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ