2015-07-25 14:21:06
Φωτογραφία για Όταν το “κυνηγάμε” για να φάει...
Αρκετά είναι τα παιδιά, ηλικίας 2- 12 ετών, που υποσιτίζονται ή τρώνε το φαγητό τους μετά από τη γνωστή, καθημερινή μάχη Αν λοιπόν είστε μία από εκείνες τις μανούλες, που ανησυχούν γιατί το παιδί τους δεν τρώει αρκετό φαγητό, μην αγχώνεστε. Για όλα υπάρχει λύση και το φαγητό θα γίνει τόσο εύκολο όσο είναι για εκείνο το παιχνίδι!

Το αγαπημένο του φαγητό: Επιλέξτε να μαγειρεύετε συχνά φαγητά που του αρέσουν ή έστω να δίνετε στο πιάτο του μικρές νότες από τις γεύσεις που πραγματικά απολαμβάνει.

Δε λειτουργεί υπό πίεση: Αρκετά παιδιά εκφράζουν με την αντίδρασή τους στο φαγητό την ανάγκη για ανεξαρτησία. Επομένως μην επιμένετε να φάει, ειδικά με πίεση. Στην αντίθετη περίπτωση μάλιστα, που εσείς θα είστε πιο χαλαρή, μπορεί να πεινάσει και να ζητήσει μόνο του φαγητό.

Ένα διαφορετικό “μπράβο”! Σίγουρα υπάρχει μία “απαγορευμένη” τροφή, που τρελαίνεται… Εκμεταλλευτείτε αυτή την αδυναμία και χρησιμοποιήστε τη ως επιβράβευση κάθε φορά που θα ολοκληρώνει το βασικό γεύμα της ημέρας (π.χ. όσπρια). Προσοχή μην το παρακάνετε! Μικρές ποσότητες κι όχι πάντα, ορίστε εσείς το πότε και πως.


Δεν παρακάμπτουμε τροφές. Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας για όλα τα παιδιά. Τόσο εκείνα που τρώνε δύσκολα, όσο κι εκείνα που απολαμβάνουν πολύ το φαγητό τους. Δεν αποκλείουμε καμία τροφική ομάδα από τη δίαιτά του, ακόμη και τα γλυκά έχουν κάτι να του δώσουν. Διαφορετικά μελλοντικά, θα κάνει υπερβολές.

Το κάτι πιο παιδικό: Το παιδικό στοιχείο είναι απαραίτητο για την ιεροτελεστία του φαγητού. Ειδικά όταν μιλάμε για παιδάκια, που δεν τρώνε εύκολα! Δοκιμάστε να το απασχολείτε ευχάριστα, ενώ απολαμβάνει το γεύμα του και γιατί όχι, κάντε και λίγο food art. Ένα πιο “παιχνιδιάρικο” πιάτο θα το κάνει σίγουρα να το επεξεργαστεί!

Σαλάτα και φρούτα: Ένα παιδί που τρώει λίγο, πρέπει να ξέρουμε πως λαμβάνει τουλάχιστον τις βασικές βιταμίνες. Γι’ αυτό όπου μπορούμε, προσθέτουμε σαλάτες και φρούτα. Φέρνουν μεν τον κορεσμό, αλλά δε μας ενδιαφέρει αφού το παιδί έχει λάβει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ακόμη και στο σάντουιτς που θα πάρει στο σχολείο, προσθέτουμε λαχανικά!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ