2015-07-26 13:02:07
Φωτογραφία για Βρετανία: Μέσα σε έναν χρόνο το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ
Η Βρετανία θα διεξαγάγει το δημοψήφισμα για την παραμονή της ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, όπως γράφει η εφημερίδα Independent on Sunday.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον πιστεύει ότι η πραγματοποίηση της ψηφοφορίας σύντομα θα δώσει τις καλύτερες πιθανότητες στην κυβέρνησή του να αποσπάσει παραχωρήσεις από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Κάμερον, αναφέρει η εφημερίδα, σχεδιάζει να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τον Οκτώβριο, και εκτιμάται πως η ψηφοφορία θα γίνει τον Ιούνιο του 2016.

Ο Κάμερον είχε δεσμευτεί για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ως τα τέλη του 2017 στο μανιφέστο των Τόρις ενόψει των εθνικών εκλογών του Μαΐου.

Μετά την καθαρή νίκη που πέτυχε, ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει υποστήριξη για τα σχέδιά του.

Ο Κάμερον επιδιώκει την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, όπως μεταξύ άλλων να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης επιδομάτων στους μετανάστες οι οποίοι φτάνουν στη Βρετανία από άλλα κράτη μέλη και η εξαίρεση της Βρετανίας από την ελεύθερη κίνηση των προσώπων.

Μια εκπρόσωπος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ