2015-07-26 14:36:06
Φωτογραφία για Πώς οι πλειστηριασμοί θα κλέψουν ιδιοκτησίες
Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που ψήφισε πριν από λίγες ημέρες το κοινοβούλιο, αλλάζει ριζικά την διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων υπέρ των τραπεζών και παράλληλα... οδηγεί σε ανατροπή την ήδη πληγείσα αγορά ακινήτων.

Οπως γράφειο ο Σωτήρης Παπανδρέου στην "ΠτΚ", οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται με τιμή εκκίνησης την εμπορική αξία του ακινήτου κατά τη στιγμή της κατάσχεσής του και αν δεν βρίσκεται πλειοδότης, τότε θα παρέχεται το δικαίωμα ακόμα μεγαλύτερης μείωσης της τιμής εκκίνησης.

Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός ακινήτων, θα εκποιούνται πολύ κάτω της αντικειμενικής τους αξίας, σε ποσοστό που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει και το 100%.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η «ΠτΚ», η αγορά ακινήτων της Δυτικής Ελλάδας, διακρίνεται σήμερα από ένα χάσμα μεταξύ αντικειμενικών αξιών και εμπορικών τιμών, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.


Η αγορά έχει υποστεί μια κατάρρευση τιμών, ενώ την ίδια στιγμή το κράτος συνεχίζει να διατηρεί τις αντικειμενικές αξίες που διαμορφώθηκαν σε μια άλλη εποχή, φορτώνοντας την ακίνητη περιουσία με φόρους και πλήθος άλλων έμμεσων επιβαρύνσεων.

Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Από την μια πληρώνουν μεγάλη φορολογία στο κράτος και από την άλλη, όσοι έχουν χρέη που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους «για ένα κομμάτι ψωμί».

Η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής πλειστηριασμών, θα επιτρέψει στις τράπεζες να κάνουν αρκετούς πλειστηριασμούς με εύκολο τρόπο και σε αγοραστές να αγοράζουν φθηνά ακίνητα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την ανατροπή της αγοράς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ