2015-07-26 18:13:07
Φωτογραφία για Η φτώχεια στη Ρωσία, μεγάλο «αγκάθι» στις φιλοδοξίες…
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου TASS, η φτώχεια στη Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ενταθεί τα επόμενα χρόνια, όπως υποστηρίζουν ειδικοί. Αν και οι ρωσικές αρχές λαμβάνουν μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού, εντούτοις αυτά είναι ανεπαρκή για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Τουλάχιστον 22 εκατ. Ρώσοι ζουν σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την αρμόδια αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Όλγα Γκολοντέτς. Η ρωσική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών να παγώσουν οι τιμαριθμικές αναπροσαρμογές στις συντάξεις, τους μισθούς του δημοσίου και τα επιδόματα, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι του κρατικού προϋπολογισμού.

Ωστόσο οι κοινωνιστές της ρωσικής κυβέρνησης διαφωνούν, τονίζοντας πως οι μισθοί πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό. «Οι μισθοί του δημοσίου τομέα δεν έχουν στην πραγματικότητα αναπροσαρμοστεί εντός του 2015 και δεν αναμένεται να αναπροσαρμοστούν ούτε εντός του 2016. Αποτέλεσμα αυτού είναι η χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού», δήλωσε η αντιπρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού της ρωσικής Δούμα Οσκάνα Ντιμιτρίεβα.


«Η προσπάθεια έστω αναπροσαρμογής των συντάξεων δεν απέδωσε», κατέληξε. «Διάφορες μελέτες αποδεικνύουν πως μόνο το 20% του ρωσικού πληθυσμού ζει άνετα. Για το ήμισυ σχεδόν του πληθυσμού η ζωή είναι απλώς μια μάχη επιβίωσης», ανέφερε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομίας της ρωσικής Ακαδημίας Ρουσλάν Γκρίνμπεργκ.

«Η οικονομική ανάπτυξη είναι το καλύτερο φάρμακο κατά της φτώχειας. Εάν ανάπτυξη δεν υπάρχει πρέπει να υπάρξει κρατική υποστήριξη για τους φτωχούς. Στη χώρα μας όμως αυτό δεν συμβαίνει», δήλωσε η καθηγητής οικονομικών Λίλια Οβσταρόβα. «Τα μειωμένα ή δωρεάν εισιτήρια, τα δωρεάν σπίτια και οι εξοφλήσεις λογαριασμών κοινής ωφέλειας παρέχονται χωρίς έλεγχο του εισοδήματος του δικαιούχου», συμπλήρωσε.

«Στη Ρωσία υπάρχουν κοινωνικές παροχές, αλλά τώρα γίνεται προσπάθεια να περικοπούν, ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να χρησιμοποιηθούν αλλού. Οι περικοπές αυτές δεν λαμβάνουν υπόψη τους φτωχούς. Κατά συνέπεια το πρόβλημα της φτώχειας θα ενταθεί στα επόμενα χρόνια», κατέληξε.

Η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διατείνονται άλλοι, κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά τα μέτρα που λαμβάνει δεν αρκούν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ