2015-07-26 20:56:07
Φωτογραφία για Δείτε τον εξοπλισμό του στρατιώτη του μέλλοντος
Mε την πάροδο των ετών, ο άνθρωπος έχει εξελίξει τα εργαλεία του αγαπημένου του...

χόμπυ: του πολέμου. Ιδού μερικά από τα μελλοντικά ατού που θα φέρουν πάνω τους οι στρατιώτες του μέλλοντος.

Υπηρεσία πληροφοριών

Τα γυαλιά με επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) που αναπτύσσουν οι δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ θα καταγράφουν οτιδήποτε βλέπει ο στρατιώτης. Θα προσφέρουν, επίσης, και περαιτέρω πληροφορίες: Τα δεδομένα θα βοηθούν στον προσανατολισμό, στις πληροφορίες για εχθρικές δυνάμεις, και στην αυτόματη μετάφραση εγχώριων γλωσσών.

Προστασία

Η επόμενης-γενιάς προστασία μέσω πανοπλίας θα χρησιμοποιεί στρώματα από "λέπια" τα οποία μοιάζουν σε αυτά των ψαριών. Οι επιστήμονες του ΜΙΤ και το Technion-Israel Institute of Technology σχεδιάζουν ένα υλικό το οποίο θα μπορεί να ενώνει χωρίς παρενέργειες, σκληρό υλικό σε δέρμα και σάρκα. Η πανοπλία αυτή από τα λέπια θα μπορεί να προσαρμόζεται για διαφορετικές καταστάσεις, με περισσότερη προστασία στο κυρίως σώμα και λιγότερη στις αρθρώσεις.


Επιδόσεις

Οι εξωσκελετοί δεν θα μοιάζουν με τον Iron Man, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Αντίθετα, ένα πρόγραμμα της DARPA, ονομαζόμενο Warrior Web, κατασκευάζει έναν ελαφρύ εξωσκελετό ο οποίος θα είναι αρκετά ευκίνητος και λεπτός ώστε να χωράει κάτω από τα ρούχα του στρατιώτη. Το πόνημα το οποίο βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο θα βοηθήσει τους στρατιώτες στο να κουβαλούν παραπάνω φορτίο, σε μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Παρακολούθηση

Το PD-100 "Black Hornet" είναι ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα που ζυγίζει 18 γραμμάρια, και το οποίο πέρασε πρόσφατα δοκιμές του στρατού των ΗΠΑ. Κατασκευασμένο από την Prox Dynamics, το τηλεκατευθυνόμενο γκάτζετ με μέγεθος... κολίμπρι μπορεί να χωρέσει άνετα σε τσέπη, ενώ μπορεί να σταλεί σε απόσταση ενός μιλίου, με δυνατότητες βίντεο και φωτογραφιών.

Πυρομαχικά

Αυτοκατευθυνόμενες σφαίρες χρησιμοποιούν πολύ μικρούς σένσορες και πτερύγια για αλλαγή πορείας εν πτήση. Τον Φεβρουάριο, το πρόγραμμα Extreme Accuracy Tasked Ordnance της DARPA έκανε πέντε τεστ με τροποποιημένες σφαίρες μεγάλου διαμετρήματος (.50 cal). Οι σφαίρες έστριψαν επιτυχώς για να πετύχουν μετακινούμενους ή επιταχυνούμενους στόχους.

Δύναμη Πυρός

Με περισσότερα από 100 εκατομμύρια κομμάτια, το ΑΚ-47 "Καλάσνικοφ" αποτελεί το 1/5 όλων των πυροβόλων όπλων εν ενεργεία, στον κόσμο. Είναι, λοιπόν, εύλογο να υποθέσει κανείς πως το ΑΚ-12, το νέο και εκσυγχρονισμένο όπλο Ρωσικής προελεύσεως, θα εμφανιστεί μαζικά στα πεδία μάχης του μέλλοντος. Όπως και τα περισσότερα εκ των νεότερων μοντέλων της σειράς Μ του αμερικανικού στρατού, και άλλων σειρών ευρωπαϊκών, και μη, χωρών, το νέο "ΑΚ" έχει τη δυνατότητα να φέρει οπτικά, διαφορετικούς σωλήνες, και λοιπά παρελκόμενα. Το όπλο έχει τη δυνατότητα να βάλλει άνω των 1.000 σφαιρών το λεπτό.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ