2015-07-26 21:57:07
Φωτογραφία για Εκτός οικονομικής πραγματικότητας… οι κινεζικές μετοχές
Στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές, τα στοιχεία που δείχνουν μικρή οικονομική ανάπτυξη αποτελούν άσχημα νέα για τους επενδυτές. Στην Κίνα συνέβη ακριβώς το αντίθετο: ο δείκτης της Σαγκάης σημείωσε άνοδο 1,1% την ίδια στιγμή που οι εγχώριες κατασκευές άγγιξαν χαμηλό 15μηνου. Το στοιχείο αυτό αποτελεί ένα ακόμα σημάδια του «διαζυγίου» της τεράστιας αγοράς των 7,5 τρις δολαρίων από τα παγκόσμια οικονομικά στάνταρντς, μετά την απρόσμενη εμπλοκή της κινεζικής κυβέρνησης στην προσπάθεια ανόδου των τιμών των μετοχών.

«Υπάρχει μία πλήρης αντίθεση ανάμεσα στα παγκόσμια δεδομένα και στην κίνηση των μετοχών στο εσωτερικό», τόνισε ο Τζέρι Αλφόνσο, επενδυτής στη Shenwan Hongyuan Group Co. Και πρόσθεσε: «Τα άσχημα νέα από τη βιομηχανία θα έπρεπε κανονικά να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο».

Οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και κερδών αποτελούν σχεδόν… άγνωστους όρους για τους Κινέζους επενδυτές, αφού οι διαμορφωτές πολιτικής παρέπεμψαν τα κρατικά funds για αγορά μετοχών και υποστήριξη της αγοράς με ένα ποσό της τάξης των 480 δις δολαρίων. Ο δείκτης της Σαγκάης έχει ανεβεί κατά 19% μετά το χαμηλό της 8ης Ιουλίου, αφήνοντας ελπίδες για είσοδο σε μία bullish αγορά.


Η άνοδος στο εσωτερικό ήρθε σε σύγκρουση με την αντίδραση των offshore επενδυτών, με το δείκτη του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει υποχώρηση 1% και αυτόν της Ασίας-Ειρηνικού να υποχωρεί κατά 0,7%. Το αυστραλιανό δολάριο και ο χαλκός, τα οποία αποτελούν βαρόμετρο για τις κινεζικές προσδοκίες ανάπτυξης, υποχώρησαν κατά 0,5%.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ