2015-07-27 22:12:07
Φωτογραφία για Εύφλεκτη η κατάσταση στην Τουρκία
Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθούν να κινούνται οι ισορροπίες στην Τουρκία, σε διπλό «μέτωπο». Στο εσωτερικό, νέες βίαιες συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν την Κυριακή (26/7), στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολής, ο ένστολος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες, στη διάρκεια επιχείρησης προσαγωγών στην περιοχή και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Τις συγκρούσεις «πυροδότησε» ο θάνατος μιας γυναίκας - μέλους ακροαριστερής οργάνωσης, η οποία σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, έπειτα από τις μαζικές συλλήψεις Κούρδων, αλλά και τζιχαντιστών.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα συνεχίζει το «κύμα» αεροπορικών επιδρομών κατά του PKK και του ISIS, με μαχητικά F- 16 της πολεμικής αεροπορίας να βομβαρδίζουν χθες θέσεις των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ.


Νωρίτερα, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη το Σάββατο κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, προκαλώντας τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό τεσσάρων.

Εξάλλου, την Τρίτη θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας, με επίκληση του άρθρου 4 της ιδρυτικής Συνθήκης της Συμμαχίας.

Βάσει του άρθρου αυτού, κάθε κράτος-μέλος μπορεί να ζητήσει σύγκληση του ΝΑΤΟ για «διαβουλεύσεις» όταν θεωρεί πως υφίσταται απειλή για την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία ή την ασφάλειά του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Watch iOS : Cydia tweak new beta free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Watch iOS : Cydia tweak new beta free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ