2015-07-29 18:12:24
Φωτογραφία για Το ναρκωτικό «κοκτέιλ» που παραλύει τα θύματά του - Χημικά συστατικά του που σκοτώνουν...
Νέο επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών εξαπλώνεται στις τάξεις των ανηλίκων στην Ιταλία, με τους εμπόρους να εστιάζουν στη Νάπολη Ονομάζεται «Amnèsia», καθώς υπόσχεται ότι θα κάνει τον χρήστη «να ξεχάσει τα πάντα». Είναι εξαιρετικά εξαρτησιογόνο -και μάλιστα γρήγορα-, ενώ προκαλεί παράλυση και άλλες σοβαρές νευρολογικές διαταραχές. Ηδη στην Νάπολη, μαθήτρια λυκείου που το δοκίμασε δεν μπορεί να περπατήσει, την ώρα που ακόμη δύο έφηβοι νοσηλεύονται με νευρολογικά προβλήματα. Τη διακίνηση κάνουν πολύ επιθετικές συμμορίες 20χρονων, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως δέλεαρ την πολύ χαμηλή τιμή του, που δεν ξεπερνά τα 5 ευρώ ανά δόση.

Το «Amnèsia» παίρνει το όνομά του από το ομώνυμο κλαμπ στην Ιμπιζα, σε μια εμφανή προσπάθεια των εμπόρων να εκμεταλλευτούν τη φήμη του.

Χημικά συστατικά

Οι νεαροί το αποκαλούν χαϊδευτικά «amnè» και πρόκειται για κοκτέιλ ναρκωτικών που αποτελείται από ινδική κάνναβη και ηρωίνη ή εναλλακτικά από ινδική κάνναβη και μεθαδόνη
. Γίνεται ωστόσο ακόμη πιο επικίνδυνο, καθώς περιέχει χημικά συστατικά, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με το ποια συμμορία το παρασκευάζει. «Τα ναρκωτικά είναι από μόνα τους επιβλαβή. Γίνονται ακόμη πιο βλαβερά όταν αναμειγνύονται μεταξύ τους αλλά και με χημικά, όπως σε αυτή την περίπτωση» επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος για τις εξαρτήσεις του ιατρικού κέντρου του Μιλάνου, Ρικάρντο Γκάτι. Προειδοποιεί μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα κοκτέιλ ναρκωτικών μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες, όπως συνέβη στη μαθήτρια στη Νάπολη. Πράγματι, οι συνέπειες του «Amnèsia» είναι καταστροφικές για την υγεία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των γιατρών. Αλλοιώνει την αντίληψη της πραγματικότητας, διαταράσσει την κανονική λειτουργία της μνήμης και προκαλεί σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και σε παράλυση.

Η νεαρή μαθήτρια του λυκείου Umberto της Νάπολης, η οποία το κάπνισε πριν από είκοσι ημέρες, δεν μπορεί να περπατήσει από τότε. Εκανε χρήση σε μπαρ δίπλα από το σχολείο της, σε μία από τις πιο κοσμικές περιοχές της Νάπολης. Στο ίδιο σημείο κατέρρευσαν ακόμη δύο μαθητές, οι οποίοι διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ