2015-07-29 20:24:06
Φωτογραφία για Toyota Ελλάς: Έλεγχοι σε ακόμα 52.641 αυτοκίνητα, λόγω των αερόσακων
Η Tοyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. προχωρά σε έλεγχο οχημάτων λόγω των προβληματικών αερόσακων του προμηθευτή Takata. Η εταιρεία καλεί, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ακόμα 52.641 οχήματα για προληπτικό έλεγχο.

Ο νέος προληπτικός έλεγχος αφορά Toyota Yaris, Corolla και Avensis που έχουν κατασκευαστεί από 13 Απριλίου 2003 έως 22 Δεκεμβρίου 2008 και στα οποία πρέπει να ελεγχθεί ο αερόσακος συνοδηγού.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της ανάκλησης τα 52.641 επιπλέον οχήματα ενδέχεται, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του προμηθευτή Takata, το πυροτεχνικό σύστημα του αερόσακου συνοδηγού να μην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών.

Πιο συγκεκριμένα οι πυροκροτητές των αερόσακων συνοδηγού «ενός σταδίου» συγκεκριμένων μοντέλων (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI) ενδέχεται, λόγω της κατασκευής τους, μετά από την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος, να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό τους.

Ως αποτέλεσμα είναι πιθανό σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ