2015-07-30 03:04:08
Φωτογραφία για Ιερέας έχασε τη ζωή του απο πυρά αγνώστων στο Κίεβο
Απεβίωσε ο ιερέας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας Ρομάν Νικολάγιεφ τον οποίο άγνωστοι πυροβόλησαν στο Κίεβο, ανέφερε στην ιστοσελίδα της την Τετάρτη η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τη νύχτα της 26ης Ιουλίου άγνωστοι στο Κίεβο δύο φορές πυροβόλησαν στο κεφάλι τον επιστάτη του ναού της Οσιομάρτυρος Τατιάνας της πρυτανείας Ομπολόνσκι, ιερέα Ρομάν Νικολάγιεφ.

Μετά την επίθεση έμεινε ζωντανός, η κατάστασή του όμως ήταν βαριά. Ένας από τους λόγους της επίθεσης εικαζόταν η επίσκεψη των κλεφτών στο διαμέρισμά του, όμως τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι αυτή η εκδοχή δεν επιβεβαιώνεται, επειδή δεν έχουν κλέψει τίποτε από τον ιερέα.

"Το πρωί της 29ης Ιουλίου στο 41ο έτος της ζωής του απεβίωσε ο κληρικός του Κιέβου, ιερέας Ρομάν Νικολάγιεφ ", λέγεται στην ανακοίνωση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκκλησίας, ο πάτηρ Ρομάν μέχρι το θάνατό του βρισκόταν αναίσθητος.


Η επίθεση στον ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας δεν ήταν κλοπή, αλλά απόπειρα δολοφονίας για πολιτικούς λόγους, θεωρεί ο προϊστάμενος του Κέντρου Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου Ρομάν Σιλάντιεφ.

"Βλέπω αυτόν τον φόνο ως μια δολοφονία για πολιτικούς λόγους … Όταν έναν άνθρωπο πυροβολούν δύο φορές στο κεφάλι, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει με λεηλασία, αφού ο άνθρωπος ήταν άοπλος και δεν μπορούσε να αντισταθεί σε ένοπλους. Μοίαζει περισσότερο με σκέτη δολοφονία ", είπε ο Σιλάντιεφ στο πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Όπως είπε, δεν είναι πρώτη φορά επίθεσης σ’ έναν ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου της Μόσχας. "Στην Ουκρανία τώρα επιδεινώνεται η αντιμετώπιση όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και των οργανισμών που τάσσονται υπέρ της ειρήνευσης, και, μεταξύ άλλων, του Πατριαρχείου της Μόσχας. Τέτοιου είδους εγκλήματα πρώτα από όλα μπορούν να σχετίζονται με τη δολοφονία όσων διαφωνούν με την πολιτική που διεξάγει τώρα η Ουκρανία ", τόνισε στο πρακτορείο.

Είναι επίσης πεπεισμένος ότι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε ότι η ανάκριση θα είναι αντικειμενική. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ