2012-05-07 02:06:12
Φωτογραφία για Ολάντ:Η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος
Να κριθεί με κριτήρια το δίκαιο των αποφάσεών του και το κατά πόσο αυτές προάγουν τα συμφέροντα της νεολαίας, ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ, στις πρώτες του δηλώσεις υπό μορφή διαγγέλματος προς το γαλλικό λαό, μετά την εκλογή του στο  ύπατο αξίωμα της Γαλλίας, από την πόλη της Tulle.

«Απόψε, δεν υπάρχει παρά μία και μόνη Γαλλία, ενωμένη. Κανένα παιδί της Γαλλικής Δημοκρατίας δε θα βρεθεί παραμερισμένο, όλοι είναι ίσοι στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Γαλλία», σημείωσε ο Ολάντ, προσθέτοντας ότι προτεραιότητά του είναι η διατήρηση του γαλλικού κοινωνικού μοντέλου, ώστε να παρέχεται ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες στα δημόσια αγαθά.

«Προτεραιότητές μου θα είναι επίσης η μετάβαση σε ένα πιο οικολογικό μοντέλο ανάπτυξης, η ισότητα ανάμεσα σε όλες τις επαρχίες, μητροπολιτικές και υπερπόντιες, της Γαλλίας, ο αναπροσανατολισμός της Ευρώπης», συμπλήρωσε ο νέος Γάλλος πρόεδρος, με την τελευταία αποστροφή του να απευθύνεται ξεκάθαρα προς το Βερολίνο.

Και συνέχισε: «Ξέρω ότι η Ευρώπη έχει τα βλέμματά της στραμμένα επάνω μας, ότι τα αποτελέσματα στη Γαλλία έχουν γεννήσει ήδη μια ελπίδα. Η λιτότητα δε μπορεί πλέον να θεωρείται μονόδρομος και νομοτέλεια: η αποστολή μου είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, η ελπίδα για το μέλλον».

πηγή:tsantiri.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Λαός Αποφάσισε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Λαός Αποφάσισε!
Επτακομματική βουλή
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επτακομματική βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ