2015-07-30 22:11:51
Φωτογραφία για Ατρομητάρα Ευρώπης!
Με τον «μάγο» Μαρσελίνιο σε τρελά κέφια ο Ατρόμητος εξασφάλισε μια μεγάλη πρόκριση για τα play off του Europa League.

Ο Βραζιλιάνος παικταράς κέρδισε δύο πέναλτι και πέτυχε ένα, δίνοντας μια μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΪΚ με σκορ 3-1. Απέκρουσε πέναλτι ο Γκορμπούνοφ, τρίτο σερί ευρωπαϊκό «διπλό» (Αλκμάαρ, Σαράγεβο, ΑΪΚ). Αποστολή Στοκχόλμη: Μάκης Σταθάτος.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε τελικά το 4-3-3 στο οποίο είχε στηριχθεί στην προετοιμασία του Ατρομήτου, ενώ σε ότι αφορά στην αρχική ενδεκάδα και στις δύο θέσεις που προβληματιζόταν τις τελευταίες ώρες, αυτή του στόπερ και του αριστερού μπακ κατέληξε στους Λαζαρίδη και Μπιτόλο.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γκορμπούνοφ με την άμυνά του να αποτελείται από αριστερά προς τα δεξιά από τους Μπίτολο, Λαζαρίδη, Φυτανίδη, Κιβρακίδη. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Γοδόι με τους Ουσέρο και Γκαρσία δίπλα του και στην επίθεση οι Ούμπιδες (δεξιά), Μαρσελίνιο (αριστερά), Ναπολεόνι (κορυφή).


Ο Αντρέας Αλμ προτίμησε το 4-4-2 αλλά κράτησε στον πάγκο το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Γκοϊτόμ ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Κάτω από τα δοκάρια της ΑΪΚ κάθισε το Κάλγκρεν, με τον Άλεξ στο αριστερό άκρο της άμυνας, τους Σάντμπεργκ, Γιόχανσον στο κέντρο και τον Άλεξ στο αριστερό. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Οφόρι, Ετούχου, ο Ισιζάκι δεξιά, ο Μπλόμπεργκ αριστερά και στην επίθεση Μπανγκουρά, Μπρούσταντ.

Ονειρικό ξεκίνημα

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρά ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν θα περίμενε τέτοιο ξεκίνημα από τον Ατρόμητο. Μόλις στο 3΄ ο Μαρσελίνιο πήρε την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, έκανε την κούρσα, πέρασε τον Παβέι από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έκανε την σέντρα για τον Ναπολεόνι, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Ατρόμητο. Στο 11΄ ο Ιταλός σκόρερ έφυγε και πάλι στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ που επιχείρησε το μπλόκαρε ο Κάλγκρεν.

Έκοβε το κέντρο, έραβε ο Μαρσελίνιο

Στο 15΄ το σκηνικό επαναλήφθηκε σχεδόν σε καρμπόν. Ο Μαρσελίνιο πήρε την μπάλα και πάλι από τα αριστερά, έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, πέρασε σαν σταματημένο τον Παβέι, αλλά αυτή τη φορά τελείωσε μόνος του την φάση με δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ.

Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε όπως ήταν λογικό, με την ΑΪΚ να μην ρισκάρει, έχοντας αντιμετωπίσει τρομερά προβλήματα στις αντεπιθέσεις. Στο 18΄ ωστόσο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, το σουτ του Γιόχανσον από καλή θέση, έφυγε ψηλά από τα δοκάρια του Γκορμπούνοφ.

Ο Ατρόμητος απείλησε ξανά στο 29΄ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, με τον Καλγκρέν να διώχνει με υπερένταση. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παβέι επιχείρησε δυνατό σουτ, που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Γκορμπούνοφ. Αυτή ήταν και η τελευταία επικίνδυνη φάση με τον Ατρόμητος να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 2-0.

Πέναλτι με το καλημέρα, «φύλακας άγγελος» Γκορμπούνοφ

Στην επανάληψη η ΑΪΚ βγήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε διάθεση να κλείσει τον Ατρόμητο στα καρέ του. Τελικά στο 47΄ κατόρθωσε να πάρει το πέναλτι για χέρι που καταλόγισε ο Ντίνγκερτ στον Φυτανίδη μέσα στην περιοχή. Ο Παβέι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γκορμπούνοφ που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πόδι, διάβασε καλά τη σκέψη του αντιπάλου του, έπεσε τη σωστή γωνία και κράτησε το προβάδισμα των δύο γκολ για τον Ατρόμητο.

Ανέβηκε ο Ατρόμητος μετά το πέναλτι

Το χαμένο πέναλτι της ΑΪΚ, ισορρόπησε και πάλι το ματς, με τον Γοδόι να κάνει στο 52΄ ένα δυνατό σουτ από καλή θέση και τον Καλγκρέν να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 61΄ ο Κιβρακίδης με ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή είδε τον τερματοφύλακα της ΑΪΚ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Τραγικό λάθος Κιβρακίδη δεύτερο πέναλτι

Στο 69΄ η άμυνα του Ατρομήτου υπέπεσε σε ένα ακόμα ατομικό λάθος με τον, Κιβρακιδη να κάνει κι αυτός χέρι μέσα στην περιοχή. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκοϊτόμ, ο οποίος δεν έκανε λάθος και μείωσε σε 2-1. Στο 72΄ ο Γκορμπούνοφ κράτησε ζωντανό τον Ατρόμητο με τρομερή επέμβαση και κάπου εκεί …Μίλησε και πάλι ο Μαρσελίνιο

Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε εκπληκτικό βράδυ και στο 76΄ έχασε την ευκαιρία με λόμπα να κάνει το 3-1. Τρία λεπτά αργότερα ο ασταμάτητος Μαρσελίνιο, μπήκε στην περιοχή της ΑΪΚ και με ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Σάντμπεργκ. Ο Ούμπιδες ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-1. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ατρομήτου θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο τέρμα, παίζοντας εξαιρετικά στις αντεπιθέσεις.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Περιστερίου αποκτά το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Περιστέρι για πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ