2015-07-31 01:03:09
Φωτογραφία για ΠΑΟΚ:Από την αρχή του αγώνα όλα του πήγαν στραβά αλλά έδειξε... ψυχή
Έχοντας τη στήριξη του κόσμου του μπόρεσε να κερδίσει -με δέκα παίκτες- την Σπάρτακ Τρνάβα με 1-0 χάρις το γκολ του.. φευγάτου Λούκας και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στα πλέι οφ του Europa league

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τον ΠΑΟΚ, αφού μόλις στο δεύτερο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Βίτορ έκανε τραγικό κοντρόλ, προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ανατρέψει τον Μίρκοβιτς και να δει την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για ολόκληρο το παιχνίδι.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να μην επηρεαστούν από αυτή την εξέλιξη, επιτέθηκαν και ζήτησαν -δικαιολογημένα- πέναλτι στη φάση του 7' (χέρι του Γκρέσακ), το οποίο δεν είδε ο διαιτητής. Οι Σλοβάκοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με το σουτ του Σαμπό (14'), αλλά οι γηπεδούχοι δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα και συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, χάνοντας νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα (20'). Την ίδια ώρα είχαμε σημαντικά διαιτητικά λάθη, αφού στο 23' “κόπηκε” λανθασμένα με οφσάιν ο Μακ.


Η κούραση έκανε την εμφάνιση της στους παίκτες του Τούντορ, που είδαν της Σπάρτακ να “αγγίζει” το 0-1 στο 44' με τον Μίκινιτς. Πάντως, ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με ένα γκολ, με τον Λούκας να μην μπορεί -σε διπλή ευκαιρία στο 45'- να στείλει την μπάλα στα δίχτυα

Παρά το μέτριο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την απόδοση τους -κυρίως με τις προσπάθειες των Λούκας, Μακ και Κίτσιου- με τον κόσμο να ενισχύει την ομάδα και να ζητάει... ένα γκολ, αλλά και να γιουχάρει κάποιες διαιτητικές αποφάσεις.

Τελικά, ο Λούκας -ο οποίος σύμφωνα με τους Ισπανούς βρίσκεται ένα βήμα πριν τη Λα Κορούνια- κατάφερε στο 81' να διαμορφώσει το τελικό 1-0, να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ και να κάνει την Τούμπα να φωνάξει το όνομα του.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (73' Σαββίδης), Κάτσε, Πέλκας, Λούκας, Μακ (78' Μυστακίδης), Κουλούρης (5' Σκόνδρας)

Σπαρτάκ Τρνάβα: Κάμεναρ, Γιάνετσκα, Τοθ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς (20' Στάινχούμπελ), Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς (86' Μπάεζ), Βόιτους (74' Χάρμπα), Μίκινιτς
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ