2012-05-07 06:01:10
Φωτογραφία για Ο Βεστερβέλε είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον Ολάντ
Ως «ιστορικό γεγονός» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε την εκλογή του σοσιαλιστή υποψηφίου... Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γαλλική πρεσβεία στο Βερολίνο, ο Βέστερβελε τόνισε πως «εμείς προτιθέμεθα να συνεργασθούμε για ένα σύμφωνο ανάπτυξης» στην ΕΕ.

«Θέλουμε να συνεργασθούμε στενά με τον νέο πρόεδρο. Θέλουμε να εργαστούμε από κοινού για να ξεπεράσουμε την κρίση χρέους. Έχουμε ένα δημοσιονομικό σύμφωνο και τώρα θέλουμε να προσθέσουμε ένα αναπτυξιακό σύμφωνο για περισσότερη ανταγωνιστικότητα σε αυτό» τόνισε ο Βεστερβέλε, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να προσθέσουμε νέα κίνητρα για ανάπτυξη και αυτό περνά μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Χαρακτηρίζοντας «ιστορικό γεγονός» την εκλογή του Ολάντ, ο Βέστερβελε δήλωσε πως όντας πεπεισμένος για τη «στενή εταιρική σχέση» με τη Γαλλία, «εμείς είμαστε χαρούμενοι για την συνεργασία μας».

Ο Βέστερβέλε αλλάζοντας τη γλώσσα των δηλώσεών του -από τα γερμανικά στα γαλλικά-, τόνισε εμφατικά: «η Ευρώπη είναι το κοινό μας πεπρωμένο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ