2015-08-02 08:48:07
Φωτογραφία για Δελφίνι αλμπίνο γίνεται… ροζ όταν αλλάζει η διάθεσή του
Την καρδιά και τα βλέμματα των επισκεπτών ενός ενιδρύου στην Ιαπωνία έχει κλέψει ένα ξεχωριστό δελφίνι σπάνιας ομορφιάς. Πως να μη συμβαίνει αυτό όταν ενώ οι άνθρωποι συνηθίζουν να κοκκινίζουν από... ντροπή, το αλμπίνο αυτό δελφίνι γίνεται... ροζ! Το συμπαθές θηλαστικό... χαμαιλέοντας ανάλογα με τα συναισθήματά του, πιάστηκε από ψαράδες κατά τη διάρκεια του ετήσιου κυνηγιού δελφινιών στην πόλη Taiji, ενώ πιστεύεται ότι είναι μόλις το δεύτερο που εκτίθεται δημοσίως.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα αλμπίνο δελφίνια, λόγω της εμφάνισής τους, αποτελούν εύκολη λεία για τους θηρευτές τους στο φυσικό τους περιβάλλον και ως εκ τούτου έχουν πολύ μικρότερο μέσο όρο ζωής, ενώ σπάνια γίνονται αντιληπτά από τον άνθρωπο. Γι΄ αυτό άλλωστε προκάλεσε και εντύπωση ότι το σπάνιο ρινοδέλφινο είχε ζήσει ήδη πολλά χρόνια ελεύθερο πριν αιχμαλωτιστεί.

Το καταδικαστέο κυνήγι στην πόλη Taiji έγινε ευρέως γνωστό από το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Cove», όπου απαθανατίζονται Γιαπωνέζοι ψαράδες να αιχμαλωτίζουν εκατοντάδες δελφίνια, αφού τα εγκλωβίζουν σε έναν όρμο, προκειμένου να τα πουλήσουν ζωντανά σε ενυδρεία ή ακόμα χειρότερα να τα σκοτώσουν για το κρέας Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ