2015-08-02 13:39:07
Φωτογραφία για Έβαλε τέλος στη γραφειοκρατία και ανθεί το e-Business‏ στην Εσθονία
Θέλετε να ανοίξετε μια επιχείρηση στην Εσθονία χωρίς καν να πατήσετε το πόδι σας στην ίδια τη χώρα; Κι όμως γίνεται Τέλος πια στις χρονοβόρες και ακαταλαβίστικες γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν γνωρίζουμε καν εαν είναι αποτελεσματικές. Εδώ και λίγο καιρό η Εσθονία έγινε η πρώτη χώρα που επιτρέπει σε κάποιον ξένο να γίνει ηλεκτρονικός κάτοικος της χώρας και κατ'επέκταση να ανοίξει μια επιχείρηση με έδρα την Εσθονία.

Η διαδικασία είναι απλούστατη και μέσα σε λίγες μέρες παραλαμβάνεις από την πρεσβεία τη μαγική κάρτα-ταυτότητα που επιτρέπει τη διεκπεραίωση με ηλεκτρονικό τρόπο όλων των συναλλαγών που μπορεί να χρειαστούν.

Το επόμενο βήμα; Μέσα σε ένα τέταρτο μόνο, μέσω διαδικτύου, μπορείτε να ανοίξετε μια επιχείρηση με επίσημη έδρα την Εσθονία. Κανείς βέβαια μπορεί να αναρωτηθεί αν το σύστημα αυτό στην πράξη είναι αποτελεσματικό. Το σύστημα φαίνεται καινοτόμο και συγχρόνως αποτελεσματικό επιτρέποντας στην Εσθονία να κερδίσει το Μάιο του 2015 το Βραβείο Δημόσιας Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών χάρη στην πρωτοβουλία της για το ''e-business''.


Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού συστήματος ''e-business'', στόχος του ήταν να απλοποιήσει τις διαδικασίες για τους επιχειρηματίες και να παρέχει παράλληλα αποτελεσματικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες διακυβέρνησης, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο εγκαθίστανται οι επιχειρήσεις στην Εσθονία και τον τρόπο επικοινωνίας τους με την κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η Εσθονία κατατάσσεται πλέον μέσα στις 20 κορυφαίες χώρες όλου του κόσμου σχετικά με την ευκολία ανάπτυξης μιας επιχείρησης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ