2015-08-02 16:54:38
Φωτογραφία για Παιχνίδια πολέμου: Παγκόσμιο πρωτάθλημα με τανκς στη Μόσχα
Τους Διεθνείς Στρατιωτικούς Αγώνες φιλοξενεί αυτές τις μέρες η Ρωσία, από την 1 έως την 15 Αυγούστου.

Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τανκς και στρατευμάτων, με τη συμμετοχή 13 "ομάδων", που έχουν στη διάθεσή τους δύο εβδομάδες για να αποδείξουν ποια έχει τον καλύτερο στρατό σε ένα "πόλεμο", που δεν θα "ανοίξει ρουθούνι".

Πληρώματα αρμάτων από τη Ρωσία, την Κίνα, την Αγκόλα, την Αρμενία, τη Βενεζουέλα, την Ινδία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Κουβέιτ, τη Μογγολία, τη Νικαράγουα, τη Σερβία και το Τατζικιστάν θα διαγωνιστούν σε ένα εντυπωσιακό "στίβο μάχης" σε τοποθεσία κοντά στη Μόσχα.

Η Κίνα συμμετέχει με τανκς δική της κατασκευής, τύπου Type 96. Η κινεζική αποστολή χρειάστηκε δύο εβδομάδες και 166 φορτηγά σιδηροδρομικά βαγόνια για να μεταφέρει όλο το υλικό και το προσωπικό που θα μετάσχει στους αγώνες.

Οι υπόλοιπες χώρες χρησιμοποιούν το T-72B3, ρωσικής κατασκευής. Κάθε ομάδα συμμετέχει με τέσσερα άρματα.


Στους αγώνες θα λάβουν μέρος, πέραν των ρωσικών τμημάτων και 2.000 άνδρες από τις ανωτέρω χώρες, ενώ τους αγώνες θα παρακολουθήσουν 400 ξένοι παρατηρητές. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και διαγωνισμός ακροβατικών από τις μετέχουσες αεροπορικές δυνάμεις. Όσον αφορά τον αεροπορικό αγώνα, οι Κινέζοι πιλότοι θα ανταγωνιστούν τους Ρώσους συναδέλφους τους, οι οποίοι θα πετάξουν με μαχητικά κρούσης Su-30MKK. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις, με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων Ρωσίας - Κίνας.

Προφανώς και δεν λαμβάνουν μέρος οι ΗΠΑ, για ευνόητους λόγους.

Οι χώρες που συμμετέχουν με αντιπροσωπεία του στρατού τους, δέχθηκαν πρόσκληση από τον Πούτιν και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η τελετή έναρξης:

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/paixnidia-polemoy-pagkosmio-prwtathlhma-me-tanks-sth-mosxa.3600264.html
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ