2015-08-02 19:04:08
Φωτογραφία για Η Ζέτα Δούκα και η μητρότητα: Έχει χτυπήσει το βιολογικό της ρολόι;
Τηλεοπτικά, η τελευταία δουλειά της Zέτας Δούκα στο κομμάτι της υποκριτικής ήταν στο σίριαλ Μοντέρνα Οικογένεια στο Mega. Αλήθεια, ποιο είναι για εκείνη το πρότυπο μιας μοντέρνας οικογένειας; «Δεν ξέρω αν αυτό το πρότυπο που έχω είναι μοντέρνο, αλλά θεωρώ πως είναι πάντοτε επίκαιρο: Μια οικογένεια της οποίας τα μέλη αναπνέουν ελεύθερα και συμβιώνουν ο ένας με τον άλλο, με ειλικρίνεια, σεβασμό, αγάπη. Έτσι ήταν και η δική μου οικογένεια».

Η Ζέτα και η μητρότητα

«Πρόσφατα διάβασα μια έρευνα, η οποία έγραφε πως γίνονται 80.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα. Ξέρεις κάτι; Οι νοήμονες άνθρωποι και όσοι έχουν πάρει τη ζωή στα χέρια τους από μικρή ηλικία δεν παίρνουν εύκολα την απόφαση να κάνουν παιδιά. Εγώ, στα 40 μου πλέον, είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι θετικά το ενδεχόμενο της απόκτησης ενός παιδιού. Η συγκεκριμένη επιθυμία μού έχει προκύψει εδώ και λίγους μήνες. Πιο πριν, ήμουν εντελώς κατά και ένιωθα πως δεν ήμουν έτοιμη σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο» ξεκαθαρίζει
. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος σύντροφος στη ζωή της που να της βγάζει αυτή την επιθυμία. «Σίγουρα ένας σύντροφος παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά το θέμα της απόκτησης ενός παιδιού είναι προσωπική απόφαση. Πρέπει να είσαι κι εσύ έτοιμη να γίνεις μητέρα. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά δεν είναι. Η προσωπική απόφαση παίζει μεγάλο ρόλο. Ιδίως για τις γυναίκες. Ποτέ μου, όμως, δεν θα ήθελα να κάνω ένα παιδί χωρίς να έχει ένα σωστό πατέρα» ξεκαθαρίζει. Παραδέχεται πως στο παρελθόν είχε αξιόλογες ευκαιρίες για να δημιουργήσει οικογένεια, αλλά ήταν κάτι που τότε δεν μπορούσε να διανοηθεί. «Έκοβα την οποιαδήποτε συζήτηση εν τη γενέσει της. Ήταν επιλογή μου τότε και σήμερα είναι πάλι επιλογή μου να βρω τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί το ενδεχόμενο της μητρότητας. Βέβαια από μια ηλικία και μετά, τα πράγματα δυσκολεύουν και όταν πλέον η επιθυμία υπάρχει, βιολογικά υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

Στο άκουσμα της λέξης «γάμος», η απάντησή της είναι σαφής: «Το βρίσκω κάπως παρωχημένο. Για μένα το θέμα “γάμος” είναι ένα καλούπι. Θα έκανα 100% παιδί χωρίς να παντρευτώ. Εξάλλου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι κατοχύρωσης ενός παιδιού». Κάνοντας την αυτοκριτική της, εξομολογείται πως είναι αυστηρή, τόσο ως γυναίκα όσο και ως σύντροφος. «Έχοντας πάρει τη ζωή από νωρίς στα χέρια μου και χωρίς να μου χαριστεί τίποτα, συνειδητοποίησα πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα και αξίες που χωρίς αυτά η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα. Πράγματα που επιθυμώ ο άλλος να τα σεβαστεί. Αντίστοιχα, θέλω κι εγώ ο άνθρωπός μου να έχει αξίες». Σε προσωπικό επίπεδο, είναι δοτική. «Έχω κάνει αιφνίδια ταξίδια, μόνο και μόνο για να δω κάποιον για μερικές ώρες. Μου αρέσουν οι μικρές εκπλήξεις» αρκείται να πει, χωρίς να θέλει να επεκταθούμε περαιτέρω στην προσωπική της ζωή. Πριν λίγες μέρες, εβδομαδιαίο περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες της με τον αγαπημένο της, Μιχάλη Χατζηαντωνά, από καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο εκείνη δεν επιθυμεί να μιλήσει γι’ αυτό και το σέβομαι.

Η Ζέτα είναι μια εντυπωσιακή και χορτασμένη γυναίκα. Παρ’ όλα αυτά, έχει ανασφάλειες; «Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, όχι. Δεν θα έλεγα πως έχω ανασφάλειες, αλλά κάποιους προβληματισμούς σε ορισμένα σημεία που θέλω να δουλέψω παραπάνω για ένα καλύτερο αποτέλεσμα». Έτσι ήταν πάντα. Τελειομανής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ