2015-08-04 13:00:08
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε τι ετοιμάζει το Facebook και θα πάθετε πλάκα
Tο Facebook σχεδιάζει να εκτοξεύσει ένα drone, με το όνομα Aquila, το οποίο θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και μοιάζει με ένα stealth βομβαρδιστικό.

Το όνομα του Facebook drone, προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από το όνομα του αετού που μετέφερε τους κεραυνούς του Δια. Στο σήμερα, το όνομα αυτό αναφέρεται στο σχήματος V drone, το οποίο έχει βάρος περίπου 400 κιλών και μπορεί να πετά σε ύψος 60 με 90.000 πόδια για 90 συνεχόμενες ημέρες.

Σκοπός του είναι να προσφέρει ασύρματη σύνδεση στο Internet στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου η σταθερή σύνδεση είναι δύσκολη. Η ακτίνα δράσης τους θα καλύπτει μία έκταση 50 χιλιομέτρων περίπου, επομένως ένας συνδυασμός από τα drones αυτά θα μπορούσε να προσφέρει Internet σε ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις.

Η ιδέα και υλοποίηση του Aquila drone προέρχεται από το Facebook Connectivity Lab, το οποίο και ελπίζει να μπορέσει να το θέσει σε πτήση στις αρχές του επόμενου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Aquila drone έχει το άνοιγμα φτερών ενός Boeing 737, ενώ θα πετά σε ύψος μεγαλύτερο από εκείνο των εμπορικών αεροσκαφών, αλλά και πάνω από την τροπόσφαιρα, επομένως δεν θα αντιμετωπίζει προβλήματα από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Η μετάδοση δεδομένων θα γίνεται με την χρήση laser, ενώ το Facebook στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Internet.org έχει ως σκοπό του την παροχή σύνδεσης Internet σε 100 διαφορετικές χώρες και 7 εκατομμύρια ανθρώπους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ