2015-08-04 23:54:27
Φωτογραφία για Μπαράζ πυρκαγιών στη Δυτική Ελλάδα μετά τις 4 το απόγευμα
Πάνω από 20 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 στρέμματα γεωργικής έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15.50 το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου 2015 στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών του γειτονικού νομού Ηλείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 20.00 το βράδυ. Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ δεν αεπιλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε στη Δυτική Ελλάδα την Τρίτη, στις 17.15 το απόγευμα στη θέση Μακρινή του Δήμου Ναυπακτίας. Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική έχει τεθεί υπό έλεγχο. Το αξιοσημείωτο σε αυτό το περιστατικό πυρκαγιάς ήταν ότι οι 4 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επενέβησαν με 2 οχήματα, έκαναν εγκατάσταση με σωλήνες σε χαράδρα βάθους 700 μέτρων όπου έκαιγε η φωτιά.

Τέλος σύμφωνα με ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα, μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε στη Δυτική Ελλάδα, στις 16:30 περίπου το απόγευμα, στην περιοχή Μάτεσι του Δήμου Ανδραβίδας-Κρεστένων όπου στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.


Υπό έλεγχο έχουν στο μεταξύ τεθεί οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στις περιοχές Τρύφος και Αετός του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στις συγκεκριμένες πυρκαγιές, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες πριν απειλήσουν κατοικημένες περιοχές, ενώ στην περίπτωση του Τρύφου έκαναν ρίψεις νερού και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Επίσης στις 19.00 το απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Πλάτανο που εκδηλώθηκε από πτώση κεραυνού και έκαψε συνολικά 15 στρέμματα δασικής έκτασης. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο εξωκλήσι του προφήτη Ηλία και στις ποιμενικές συνοικίες Καραγιανέϊκα της Πωγωνισκάς που ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και της νεροποντής, δεν επεκτάθηκε.

Στο σημείο αυτό επιχείρησαν 10 άνδρες με 5 οχήματα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ