2015-08-06 15:32:16
Φωτογραφία για Φίλης: Αν η πλευρά Λαφαζάνη καταψηφίσει το Μνημόνιο πάμε σε εκλογές
Το χάσμα που χωρίζει τις δύο βασικές ομάδες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέρα που περνάει, βαθαίνει και περισσότερο. Οι σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Φίλη, το αποδεικνύουν.

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο κ. Φίλης επανέλαβε την πρόσφατη ρήση του Αλέξη Τσίπρα: «Μια κυβέρνηση της αριστεράς στηρίζεται ή δεν στηρίζεται, δηλαδή, πέφτει από βουλευτές της αριστεράς. Με αυτή την έννοια θα δούμε τι πρακτικό αποτέλεσμα θα έχουν οι δηλώσεις Λαφαζάνη στην ψηφοφορία της Βουλής στις 17-18 Αυγούστου» εξήγησε ο κ. Φίλης υπογραμμίζοντας ότι «όταν καταψηφίζεις ένα κρίσιμο νομοθέτημα είναι σαν να καταψηφίζεις την κυβέρνηση».

Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται ο τραγέλαφος της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο πιο δημοκρατικός τρόπος να ξεκαθαριστούν όσα προκύψουν στις ψηφοφορίες του Αυγούστου «είναι οι εκλογές».


Προκάλεσε, επίσης, εμμέσως τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας να προχωρήσει σε δημιουργία άλλου κόμματος: «Είναι συνταγματικό του δικαίωμα να κάνει κόμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο, ακόμα για «εικόνα χωριστής πορείας» σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις του iskra.gr όπως αυτή σήμερα το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Στρατούλη και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο σύνεδριο του Σεπτεμβρίου η πλευρά Λαφαζάνη «θα παραμείνει με τις απόψεις τις και θα προβληματίσει τον κόσμο με τις απόψεις της».

«Χρειάζεται ψυχραιμία να καταλάβουμε ποιο είναι το υπέρτερο συμφέρον» συμβούλεψε την Αριστερή Πτέρυγα ενώ καυστικό ήταν το σχόλιό του για όσους αντιδρούν συνέχεια και ζητούν διαρκείς διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων: «δεν μπορούμε κάθε μέρα να κάνουμε διαδικασίες συνέχεια τι γίνεται με συνέδριο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ