2015-08-06 19:13:05
Φωτογραφία για Κατασκηνώσεις Στρατού Ξηράς Νέας Φώκαιας Χαλκιδικής: Τα παιδία παραθερίζει
Παιχνίδι, μπάνιο, αθλητισμός, δημιουργία, εκδρομές, άφθονη διασκέδαση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παιδικής κατασκήνωσης του Στρατού Ξηράς στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής. Χθες Τετάρτη 5 Αυγούστου ξεκίνησε η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος όπου 168 παιδιά στελεχών θα απολαύσουν για 10 ημέρες ξέγνοιαστες διακοπές.

Στις άρτια οργανωμένες εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός του χώρου των ΚΑΑΥ Ν. Φώκαιας, οι υπεύθυνοι έχουν καταβάλει όλες εκείνες τις προσπάθειες έτσι ώστε να μη λείψει τίποτα από τους μικρούς παραθεριστές. ''Δεν θα επιβαρυνθούν ούτε το εμφιαλωμένο νερό'' ήταν η εντολή του Α/ΓΕΣ ο οποίος κατανοώντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες λόγω της οικονομικής κρίσης, έδωσε εντολή ακόμη και για το εμφιαλωμένο νερό να μοιράζεται δωρεάν.

Με την συνεχή παρουσία του Αρχηγού της κατασκήνωσης Ανχη (ΤΘ) Αθανάσιου Γουργούλη, ενός ευγενικού  και δραστήριου αξιωματικού ο οποίος εθελοντικά όπως και τα περισσότερα από τα στελέχη της κατασκήνωσης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το επόμενο δεκαπενθήμερο, παραθεριστές κυρίως από την κεντρική και Βόρειο Ελλάδα με λεωφορεία των οικείων σχηματισμών, μεταβαίνουν από χθες στη Ν. Φώκαια.


Όλα είναι έτοιμα και τακτοποιημένα και οι γονείς κυρίως των μικρών παραθεριστών που για πρώτη φορά συμμετέχουν στην κατασκήνωση δεν έχουν να ανησυχούν για κάτι. Για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών ήδη έχουν αποσπαστεί και βρίσκονται στο χώρο 3 ναυαγοσώστες, ένας ιατρός με την ειδικότητα του παιδιάτρου, δύο νοσοκόμοι, δύο χειριστές λέμβου ενώ υπάρχει και Αξιωματικός Υγιεινής και Ασφάλειας.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης πλούσιο γεμάτο δραστηριότητες όπου φέτος θα πραγματοποιηθούν δύο εκδρομές με κεντρική αυτή στο Προϊστορικό σπήλαιο των Πετραλώνων.

Σημαντική και αξιόλογη η προσπάθεια του ΓΕΣ για τα παιδιά των στελεχών σε καιρούς κρίσης που αξίζει συγχαρητηρίων!!! 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ