2015-08-07 13:56:21
Φωτογραφία για Πώς ένα ταξίδι τού άλλαξε τη ζωή και τώρα κερδίζει $10.000 το μήνα
Ο Johnny FD είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που πήρε το ρίσκο και του βγήκε σε... καλό! Το 2008, όντας 27 ετών ζούσε στην Καλιφόρνια, κερδίζοντας περίπου...

50.000 δολ. το χρόνο δουλεύοντας στις πωλήσεις, ζώντας μια ανιαρή ζωή και ήταν τότε που επειδή η εταιρεία του πουλήθηκε έπρεπε να διαλέξει αν θα έμενε με λιγότερα λεφτά ή θα έφευγε. Τελικά διάλεξε να αποχωρήσει.

Αφού πέρασε κάποιους μήνες κάνοντας διακοπές με τους φίλους του, βρέθηκε στην Ταϊλάνδη.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την επιλογή του αυτή ως το πιο απίστευτο ταξίδι της ζωής του. «Είναι ένας παράδεισος, ανέφερε χαρακτηριστικά».

Αφού γύρισε τα πάντα και διασκέδασε με τη ψυχή του, ο Johnny FD αποφάσισε ότι ήθελε να μείνει εκεί για πάντα, συνεπώς έπρεπε να βρει δουλειά.

Για να βγάλει κάποια μετρητά, δοκίμασε κάτι νέο: το Muay Thai, μια πολεμική τέχνη που ασκείται στη Νοτιοανατολική Ασία. «Γινόμουν 30 και σκέφτηκα ότι αν δεν το δοκιμάσω τώρα, δε θα το κάνω ποτέ», θυμάται ο ίδιος.


Δύο χρόνια προπονήσεων και τελικά κατάλαβε την πικρή αλήθεια... «Ήταν μετά τον έκτο μου αγώνα», λέει. «Με είχαν δείρει, είχα σπάσει το πόδι μου και είχα ένα πρησμένο μάτι. Το σώμα μου είχε καταστραφεί. Δε γινόταν να συνεχίσω».

Τότε ο Johnny FD κρατούσε ένα blog που κατέγραφε την εμπειρία του με το Muay Thai και έχοντας ακούσει ότι γίνεται να βγάλεις λεφτά μετατρέποντας τα blogs σε ηλεκτρονικά βιβλία, αποφάσισε να το επιχειρήσει. Τότε μετέτρεψε το blog του σε «12 Weeks in Thailand: The Good Life on the Cheap», το οποίο απέφερε 600 δολ. τον πρώτο μήνα.

«Αφού έγραψα το βιβλίο, ήθελα να μάθω πώς να το κάνω να πουλήσει περισσότερο», λέει. «Άρχισα να συναναστρέφομαι με όλους αυτούς τους ανθρώπους που γνώριζαν το μάρκετινγκ του Διαδικτύου και έτυχε να ταξιδεύουν ή να ζουν στην Chiang Mai. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αυτή η υπόγεια κοινότητα των ψηφιακών νομάδων».

Τότε ο FD σκόνταψε στο dropshipping, μια επιχείρηση που είναι ο μεσολαβητής για τους πελάτες που θέλουν να παραγγείλουν προϊόντα online. Αφού έμαθε τα βασικά, έστησε μια επιχείρηση dropshipping από την Chiang Mai που εξελίχθηκε σε κύρια πηγή εισοδήματος.

Το Drop shipping αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιτρέπει σε ένα λιανέμπορο να πουλάει προϊόντα σε πελάτες, χωρίς να διαθέτει αποθήκη ή στοκ, κατόπιν συνεργασίας με κάποιο χονδρέμπορο, ο οποίος διατηρεί στις αποθήκες του τα προϊόντα και αναλαμβάνει την αποστολή της παραγγελίας προς τον πελάτη. Το κέρδος του λιανέμπορου προκύπτει από τη διαφορά της λιανικής μείον της χονδρικής τιμής.

Με πιο απλά λόγια, ο έμπορος διαφημίζει μια λίστα από προϊόντα σε υποψήφιους πελάτες μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα (eBay Store, e-shop) και δέχεται τις παραγγελίες σε λιανική τιμή πώλησης. Στη συνέχεια παραγγέλνει τα προϊόντα αυτά από τον χονδρέμπορο σε χονδρική τιμή, ο οποίος τα προωθεί ταχυδρομικά προς τον πελάτη.

Σήμερα, ο FD βγάζει περίπου 40.000 δολ. ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένων και των κερδών των βιβλίων του καθώς έγραψε και ένα δεύτερο, το «Life Changes Quick: 7 Steps to Getting Everything You've Ever Wanted». Ταυτόχρονα με τη dropshipping επιχείρηση του, προσφέρει online μαθήματα και έχει έσοδα και από το blog του, «JohnnyFD.com».

Από τα διάφορα λοιπόν έσοδα του, κερδίζει καθαρά περίπου 10.000 δολ. το μήνα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ