2015-08-10 10:27:05
Φωτογραφία για «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΣΤΟ 5% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5.000€
«Κλείδωσε» η αύξηση του επιτοκίου για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, από το 3% που ισχύει σήμερα, στο 5% συν το επιτόκιο που δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς το ισχύον επιτόκιο θεωρείται προκλητικά χαμηλό από τους δανειστές. Αντίθετα, οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ θα συνεχίσουν να ρυθμίζονται άτοκα, αν και οι δανειστές έχουν ζητήσει να μπει και εδώ ένα μικρότερο επιτόκιο της τάξης του 1%-2%.

Ωστόσο, για τα ποσά αρχικής οφειλής κάτω από 5.000 ευρώ, εξετάζεται η εισαγωγή κριτηρίων προκειμένου να διατηρηθεί το επιτόκιο στο 0% όπως σήμερα: 

α) Να είναι φυσικό πρόσωπο χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα 

β) Να έχει ακίνητη περιουσία έως 150.000 ευρώ και 

γ) Το χρέος όταν ξεκινούσε η υπαγωγή στη ρύθμιση να μην υπερβαίνει το 50% του ετήσιου εισοδήματός του. Αν δεν πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια επιβάλλεται επιτόκιο 5%.

Μία ακόμα αλλαγή αφορά σε μείωση του αριθμού δόσεων σε πολύ υψηλά εισοδήματα και περιουσίες, ωστόσο αφορά πολύ λίγα άτομα σε σχέση με τα 900.000 που έχουν μπει στη ρύθμιση Ακόμη, θα μειωθεί το ακατάσχετο όριο για χρέη προς το Δημόσιο από 1.500 ευρώ που είναι σήμερα στα 1.000 ευρώ, καθώς οι θεσμοί επέμεναν σθεναρά στη μείωση αυτή, από τη στιγμή που το ακατάσχετο σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι πολύ χαμηλότερο.


Επιχειρείται τέλος να εισαχθεί ρήτρα «αποβολής» από τις 100 δόσεις για ασυνεπείς οφειλέτες, με την ελληνική πλευρά να αναφέρει ότι υπάρχει θέμα συνταγματικότητας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ