2015-08-10 12:08:59
Φωτογραφία για Εγκατάλειψη, αδιαφορία, λεηλασία - Εικόνες ντροπής από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ζαχάρως [photos]
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο odigos.gr ασχολείται με την εγκατάλειψη των δημοσίων κτιρίων, με την αδιαφορία του κράτους και όλων των αρμοδίων για αυτά, με την ατιμωρησία αυτών που λεηλατούν την περιουσία που πριν χρόνια πλήρωσε ο ελληνικός λαός.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ζαχάρως είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λίγα μέτρα δίπλα από μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ηλείας, ένας από τους χαρακτηριστικούς σταθμούς του τρένου με την απλότητα και την ομορφιά που τον διέκρινε, μέσα σε λίγα χρόνια έχει μείνει ένα ερείπιο.

Ο χώρος των γραμμών, φυσικά εγκαταλελειμμένος, έχει γεμίσει χόρτα και σκουπίδια.

Το πρώτο κτίσμα που συναντά κανείς, είναι ο χώρος που χρησιμοποιούσαν για την αναμονή των ταξί. Φυσικά βρώμικος, χρησιμοποιείται ως τουαλέτα, στην καλύτερη περίπτωση.

Πλησιάζοντας το κυρίως κτίριο, από μακριά διαπιστώνει κανείς ότι από παντού λείπουν τα παράθυρα, οι πόρτες και ότι μεταλλικό υπήρχε. Έξω από το κτίριο υπήρχαν οι πίνακες που έδειχναν τις πλησιέστερες διαβάσεις. Το κουτί τους έχει μείνει άδειο.


Στο γραφείο του σταθμάρχη, έχουν μείνει μόνο οι τοίχοι και αυτοί όχι ολόκληροι. Γεμάτος ακαθαρσίες κάθε είδους.  Δίπλα, ο χώρος που εκδίδονταν τα εισιτήρια. Στο έδαφος πεταμένοι οι φάκελοι και τα έγγραφα που βρίσκονταν στο κτίριο, μόνο αυτά έχουν απομείνει. Διακόπτες, πίνακες ηλεκτρικού, καλώδια, όλα έχουν ξηλωθεί.

Το ίδιο και το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο χώρο.

Βγαίνοντας από το κτίριο του σταθμού η εικόνα καταστροφής συμπληρώνεται! Το κτίριο που λειτουργούσε κάποια στιγμή ως κυλικείο. Στην ίδια κατάσταση λεηλασίας, με εμφανή τα σημάδια ότι κάποια στιγμή είχε κατοικηθεί από λαθρομετανάστες ή Ρομά. Ακριβώς δίπλα του, ένα βαγόνι. Ή, πιο σωστά, ένα πρώην βαγόνι!. Έχει μείνει μόνο ο σκελετός! Κι αυτός είναι αμφίβολο για πόσο ακόμα!

Από τον σταθμό της Ζαχάρως έχουν αφαιρεθεί τα πάντα, χωρίς κανείς να έχει ενδιαφερθεί. Το πιθανότερο είναι ότι οι αρχές, θα ρίξει η μία το μπαλάκι στην άλλη για την αρμοδιότητα ή την υπευθυνότητα της λεηλασίας. Όμως, όλα τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την κατασκευή και συντήρηση του σταθμού, έχουν πεταχτεί, έχουν γίνει λάφυρο στα χέρια όσων παράνομα καρπώθηκαν (σίγουρα για ευτελή σε σχέση με τη ζημιά ποσά) τα λίγα ή πολλά κιλά μετάλλων που αφαίρεσαν Και κανείς, για άλλη μια φορά δεν ασχολείται! Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ