2012-05-07 12:08:48
Φωτογραφία για Φοβούνται νέο δεκαήμερο ακυβερνησίας
Οι διερευνητικές εντολές με βάση το Σύνταγμα θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών που θα πρέπει να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μια διαδικασία ωστόσο που με βάση το Σύνταγμα και στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί σε σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ο Κάρολος Παπούλιας, θα πρέπει να δώσει την εντολή διαδοχικά στα τρία κόμματα που πρώτευσαν στις εκλογές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ) αρχής γενομένης από τον Αντώνη Σαμαρά.

Το αργότερο μέσα σε 11 μέρες από σήμερα, η διαδικασία αυτή θα έχει λήξει με θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Εκεί θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αν επιβεβαιωθεί ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, τότε θα καλέσει όλα τα κόμματα να σχηματίσουν προσωρινή κυβέρνηση με μοναδικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών. Αν ούτε αυτό γίνει εφικτό, τότε αναθέτει την εντολή σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση η νέα Βουλή θα πρέπει να συγκληθεί στις 17 Μαϊου, όπως ορίζει το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της προηγούμενης...

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σκόπελος, το κόκκινο νησί!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σκόπελος, το κόκκινο νησί!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ